Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Bez podcjenjivanja, ali i zavaravanja: Mladi Vatreni protiv vršnjaka iz Andore moraju pokazati moć!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 08:00

Utakmica se igra u Koprivnici s početkom u 18 sati (Max Sport 1).

Nakon teško izborene pobjede protiv Ovčjih Otoka (2-1), a potom i očekivanog poraza od Portugala (0-2), Ivicu Olića na klupi mladih Vatrenih ovog petka očekuje treća utakmica na klupi U21 reprezentacije s kojom bi njegovi izabranici napravili veliki korak prema Euru U21. U Koprivnicu, na stadion Ivan Kušek-Apaš, stigla je Andora, reprezentacija koja se nalazi na začelju skupine G i koja je u dosad odigranih osam kola upisala tri remija i pet poraza. U prvom međusobnom ogledu prije nešto više od pola godine mladi Vatreni su, tada pod vodstvom Dragana Skočića, slavili s 3-0 u gostima, a minimalno isti rezultat očekuje se i u utakmici koja slijedi budući da je razlika u kvaliteti dvaju reprezentacija – nemjerljiva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pisali smo već kako je atmosfera u mladoj reprezentaciji nekako drugačija otkako je kormilo preuzeo Ivica Olić. Igrači su ponovno nasmijani, pozitivna atmosfera osjeti se u zraku, a čak i oni igrači koji u svojim klubovima nemaju minutažu kakvu bi htjeli (kapetan Čavlina), za vrijeme reprezentativnog okupljanja svoje probleme ostave po strani. Mladi Vatreni, pod vodstvom dvojca koji su mnogima od njih bili igrački uzori, sigurno imaju još puno prostora za napredak u svojoj igri, jer ono u Rudešu i Karlovcu nije bilo baš 'za prste polizati', ali svakako veseli da je već spomenuta atmosfera među igračima i stožerom na zavidnoj razini.

Što se tiče mladih Andoraca, svega šestorica imaju kakvu-takvu tržišnu vrijednost na Transfermarktu. I to je zapravo sve što se o njima treba znati. Njihov najbolji igrač je Berto Rosas, napadač, koji igra za Andoru FC, klub koji se natječe u trećem razredu španjolskog nogometa. Izbornik im je Eloy Casals, inače i direktor A reprezentacije Andore, što zapravo i nije tako čudno za takve manje Saveze. Posljednji put U21 reprezentacija Andore pobjedu je upisala protiv vršnjaka iz Turske 2019. kad su ih na domaćem travnjaku svladali s 2-0. Od tog 19. studenog pa sve do danas odigrali su ukupno 25 utakmica u kojima su sveg četiri puta ostali neporaženi. Jednom čak protiv Engleza (3-3), za koju su tada igrali Ramsdale, Davies, Eze, Jones i – Jude Bellingham! Dakle, ne treba ih se podcjenjivati, ali isto tako treba biti svjestan kako je Hrvatska miljama ispred njih.

Kad pričamo o mladim Vatrenima, Olić je imao nekih problema s ozljedama, ali one nisu takve da bi se upalio crveni alarm. S popisa su tako otpali Stojković (zanimljivo, ovog četvrtka igrao je za Dinamo) i Matković, dok su onda pretpozivi aktivirani Valinčiću i Friganu. Hoće li spomenuti dvojac startati od prve minute protiv Andoraca, tek treba vidjeti, ali svakako ne bi bilo prvi put da netko tko je naknadno pozvan u konačnici bude član udarnih 11.

Nadalje, Olića svakako veseli i dobra forma njegovih igrača. Barem većine. Dvojac iz Westerloa, Vušković i Frigan, udarne su dvije violine svoje momčadi, Beljo se dobro snašao u bečkom Rapidu, Ivanović je fenomenalan u Union SG-u, Prpić je svojim igrama dogurao do pretpoziva izbornika Dalića, dok je Hrgović postao prvotimac Hajduka. Dakle, nije da se Olić, Kranjčar i ostatak društva nemaju za što 'uhvatiti'.

Spomenimo za kraj kao mladi Vatreni, ako u ovoj utakmici ostvare ono što se od njih očekuje, a to je pobjeda, onda im u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Grka igra i remi kako bi izborili Euro U21.

Utakmicu će suditi sudačka četvorka iz Estonije, s tim da će glavni sudac biti Joonas Jaanovits. I da, VAR-a – nema!

Očekivani sastav Hrvatske U21 (4-2-3-1): Čavlina – Hrgović, Vušković, Prpić, Cvijanović – Soldo, Zvonarek – Crnac, Vidović, Šotiček - Ljubičić

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U21Ivica OlićEuro U21

Ostale Vijesti