Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

Baturina: “Želimo trostruku krunu! A dok sam ovdje, zanima me samo Dinamo“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 12:01

Dinamova 'desetka' u iščekivanju poziva za Euro, mogućeg transfera, bit će jedan od najjačih aduta u pohodu na još jedan trofej

Dinamo i Rijeka u srijedu (19 sati, MAX Sport 1 i MAX Sport YouTube kanal) igraju u Maksimiru prvu finalnu utakmicu Hrvatskog kupa. Dvije najbolje hrvatske momčadi nedavno su se obračunale u HNL-u, Dinamo je dobio bitku na Rujevici i tjedan dana kasnije potvrdio naslov prvaka. Sad je na redu Kup!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Martin Baturina, Dinamova 'desetka', jedan je od najjačih aduta Sergeja Jakirovića. Ovog proljeća igra dobro, ušao je u formu, koja ga nije pratila u prvom dijelu sezone, postao je jedan od ključnih Dinamovih igrača. Ono što se od njega i očekuje. U predvečerje prve finalne utakmice sažeo je dojmove ove sezone.

"Jako smo sretni i zadovoljni zbog naslova prvaka, posebno ovoga. Ali, idemo i osvojiti Kup. Rijeka je jako dobra momčad i može nas. Ali, mislim da smo mi favoriti, pokazali smo to već ove sezone. Idemo to osvojiti!", kazao je Baturina, koji je, kao i svi, iznenađen što se finale igra na dvije utakmice uz pravilo gola u gostima.

"Malo je čudno igrati na dvije utakmice. Ali, mamo priliku kući napraviti rezultat, a tamo će biti teško. Iako, naravno, nije nemoguće pobijediti na Rujevici."

To je Dinamo isto nedavno pokazao. A Rijeka je, čini se, u padu. Kao da se raspala u zadnja tri tjedna?

"Ne bih rekao da su se Riječani raspali. Dogodio im se taj poraz nakon puno pobjeda, to nam je možda malo olakšalo posao. Ali, nije da smo njih previše gledali, znali smo da ovisimo o sebi, da moramo sve pobijediti sve do kraja i to i činimo."

Motiva ne nedostaje?

"To bi bila trostruka kruna, bilo bi lijepo završiti ovakvu sezonu još jednim trofejem. Želimo tu trostruku krunu."

Kako je on zadovoljan svojim igrama?

"U prvom dijelu sezone bilo je dosta problema, koji su uvjetovali pad forme. A onda su sve digli u formi na proljeće, ja isto, zadovoljan sam."

Stalno se potencira njegov odlazak na ljeto. Kako se nosi s pričama o transferu, svotama od 12, 15, 20 milijuna eura?

"Nosim se dobro, fokusiran sam na Dinamo. Dok sam god igrač Dinama, radim sve da pomognem Dinamu i ne razmišljam o drugome."

Znači da ostaje u Dinamu?

"Ha, nadam se da ću ostati, ali, vidjet ćemo."

Uskoro se očekuje izbornikov popis za Euro. Očekuje li da će biti na njemu?

"Ta odluka nije na meni, ja samo moram dobro igrati. A ako budem pozvan, s ponosom ću nositi dres reprezentacije."



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaMartin BaturinaHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti