Pixsell
Pixsell

Bel sudi finale Kupa, Strukan u VAR sobi!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 12:54

Delegirani su suci za prvu utakmicu finala Kupa koje se igra ove srijede na Maksimiru s početkom u 19 sati

Dario Bel dijelit će pravdu u prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa koja se igra ove srijede, 15. svibnja, u Maksimiru s početkom u 19 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bel je u posljednje tri HNL utakmice bio VAR sudac na ogledima Rudeš - Istra 1961 (1-3), Gorica - Rudeš (2-1) te Istra 1961 - Hajduk (1-1), dok posljednji put prvadu dijelio na ogledu Varaždina i Dinama 27. travnja kad su Plavi minimalno slavili u gostima.

Zanimljivo, osječki arbitar dijelio je pravdu na posljednjem okršaju ova dva kluba u Maksimiru kad je Dinamo s 1-0 slavio pogotkom s bijele točke u 90+5. minuti. Nedugo nakon tog ogleda u javnost su procurile snimke iz VAR soba, a povodom svoje reakcije nakon pogotka Rijeke koji je u konačnici opravdano poništen zbog zaleđa, Bel se očitovao putem službene stranice HNS-a gdje je naveo:

"Nakon što sam donio odluku o prekršaju igrača Dinama, pomoćni sudac signalizirao mi je da se radi prekršaju igrača Rijeke. Nažalost, u tom trenutku sam već donio pogrešnu odluku koju prema protokolu ne mogu više promijeniti. Stoga sam žestoko reagirao prema samome sebi te se u komunikaciji čuju te neprimjerene riječi nakon postignutog gola Rijeke jer sam bio svjestan da je moja pogrešna procjena rezultirala pogotkom, te sam bio razočaran takvim propustom. Razumijem da se radi o neprimjerenim riječima, zbog čega mi je žao te se ispričavam javnosti zbog loše poruke koju takav rječnik šalje“, stajalo je, između ostalog, u očitovanju osječkog suca na službenim stranicama HNS-a.

Podsjetimo, Bel je pred sam kraj ogleda, nakon što je Dinamo postigao pogodak vrijedan tri boda, još rekao 'Vidi ovog Brodića debelog', što je u najmanju ruku sramotan riječnik za jednog hrvatskog suca, naročito onog iz 'elitne kategorije'.

Bel je sudio i utakmicu Rijeka - Dinamo u 15. kolu HNL-a ove sezone kad je ogled na Rujevici završio bez pobjednika (2-2), a ove sezone je u utakmicama HNL-a pokazao 87 žuti te nijedan crveni karton u utakmicama koje je sudio.

Valja naglasiti kako će Belu u 'prvom poluvremenu' finala Kupa na Maksimiru pomagati Kristijan Novosel (Valpovo) te Kruno Šarić (Županja), dok će četvrti sudac biti Jakov Titlić (Potravlje). U VAR sobi bit će Duje Strukan (Split), njemu će pomagati Bojan Zobenica (V. Gorica), a neslužbene informacije govore kako bi glavni i VAR sudac mogli zamijeniti uloge sedam dana kasnije kad se igra uzvat u Rijeci.

Delegat utakmice je Marko Ilijašev (Beli Manastir), kontrolor Draženko Kovačić (Križevci), a časnik za sigurnost Vlado Domonić.

Spomenimo i kako su u službenom izvješću koje je objavio HNS napisane posebne napomene za ovaj ogled koje prenoosimo u cijelosti:

1. Na utakmici finala završnog dijela natjecanja za HNK pobjednik se utvrđuje primjenom članka 13. Propozicija natjecanja.

2. Delegat je dužan Zapisnik i Izvješća s utakmice te kompletnu dokumentaciju dostaviti Povjerenstvu za natjecanje HNK-a, Hrvatski nogometni savez, 10 000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 269 A.

3. Za sve eventualne potrebe možete se obratiti Povjerenstvu za natjecanje HNK-a. (G)



Tagovi

Dario Belhrvatski nogometHrvatski nogometni kupKupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti