Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Cibona u Šibeniku hvata zalet ili pada u još dublju krizu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.10.24. | 08:01

Cibona mora krenuti s pobjedama, ali prije svega mora krenuti igrati košarku. Ovo sve do sada je ispod svake razine i na ovaj način se sigurno ne može do nekog opipljivijeg rezultata, dok više nitko ne računa s punjenjem trofejnih vitrina o čemu se pričalo u najavi sezone

Nakon što je nanizala dva poraza, a usput i nije djelovala baš nikako na parketu, Cibona se okreće novim obavezama, ovog puta u domaćem prvenstvu. Vukovi danas od 19 sati (HKS TV) gostuju kod Šibenke.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za taj okršaj na raspolaganju neće biti kapetan Krešo Radovčić kojemu je u porazu od Krke stradala zadnja lože i neće ga biti neko vrijeme na parketu. To znači da je trener Chris Thomas ostao na samo jednom playmakeru, američkom razigravaču Barberu. To vjerojatno neće biti problem protiv Šibenke koja je do sada u Premijer ligi izgubila od Dubrave i svladala Osijek, ali će biti problem na duge staze, budući da cibosi 18. listopada idu na noge FMP-u, dva dana kasnije igraju gradski derbi protiv Dinama, a zatim 26. listopada u Draženov dom stiže jaki Dubai u okviru ABA lige.

Doduše, ovog puta razmak između utakmica ostavlja Thomasu prostor za treniranje, a očito je kako Ciboni nedostaje treninga i uigranosti. Samo, pitanje je li Amerikanac pravi čovjek za ovaj posao. Do sada je pokazao da nije, a koliko će još dugo voditi Vukove preostaje za vidjeti.

No, ovu utakmicu će, službeno, voditi Bariša Krasić, a koji s velikom dozom opreza priča o šibenskoj momčadi.

„Igramo protiv momčadi koja ima jako dobre igrače. Imaju odličnu petorku predvođenu Martinom Junakovićem te niz mladih i talentiranih igrača. Mi trenutno nismo u dobrom ritmu i nismo igrali dobro u zadnjih nekoliko utakmica. Jednostavno, moramo početi igrati puno bolje. Moramo biti koncentrirani, odgovorniji u obrani, a u napadu trebamo težiti timskoj igri. Naša igra mora izgledati puno, puno bolje nego dosad“, govori Krasić koji je detektirao probelme u igri svoje momčadi. Nije uopće jasno što to Cibona želi igrati, dok su igrači koji su prošle sezone bili u prvom planu, sada u sporednoj ulozi, dok se strancima (nezasluženo) daje puno prostora da se razmašu.

Cibona mora krenuti s pobjedama, ali prije svega mora krenuti igrati košarku. Ovo sve do sada je ispod svake razine i na ovaj način se sigurno ne može do nekog opipljivijeg rezultata, dok više nitko ne računa s punjenjem trofejnih vitrina o čemu se pričalo u najavi sezone. I Split i Zadar su trenutno dva koplja ispred zagrebačkog sastava kojemu ozbiljno prijeti još jedna sezone trofejne suše.

A momčad je ipak skuplja nego prošle sezone, uz činjenicu da Thomas ima sve igrače na raspolaganju i u Premijer i u ABA ligi.

Šibenka bi, dakle, mogla poslužiti kao hvatanje zaleta za nastavak sezone, dok bi novi poraz ozbiljno pomaknuo Thomasa prema izlaznim vratima. Iako, s Cibonom se nikada ne zna...

Kako god, slijedi ogled koji bi Cibona morala dobiti. U tako nešto vjeruje i Borna Katanović.

„Bit će vrlo teška utakmica na vrućem parketu Baldekina. Šibenka je momčad koja ima spoj mladosti i iskustva te su vrlo neugodni u tranziciji. Mi ćemo ih pokušati zaustaviti, a ja vjerujem u našu pobjedu“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaŠibenkaChris Thomas

Ostale Vijesti