Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Thomas: „Posljednja četvrtina je bila odvratna, igrali smo užasnu košarku“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.10.24. | 22:52

Američki trener je kudio igrače, ali treba i njega kuditi jer momčad mu ne liči na ništa

Chrisa Thomasa se neko vrijeme čekalo u press-salonu Draženovog doma. Nikoga to nije čudilo, s obzirom na to kako mu je momčad izgledala protiv Krke. Više bi okupljene novinare iznenadilo da se upriličio odmah nakon poraza, te da nije 'poderao' igrače. Thomas, međutim, treba zaviriti i u svoju bilježnicu, budući da mu trenutno malo toga prolazi na parketu...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Oprostite na kašnjenju, morao sam ozbiljno popričati s igračima, zadnja četvrtina je bila odvratna, imali smo tek četiri asista u zadnjoj dionici, kada smo igrali kako treba, s energijom i trudom, izgledali smo dobro, ali u zadnjoj četvrtini je lopta stajala. Imamo igrače koji si moraju vjerovati i igrati s energijom i trudom. U toj zadnjoj dionici smo igrali lošu košarku. Preuzet ću na sebe dio odgovornosti, ali dozvolili smo im 13 ofenzivnih skokova, ne hvatamo skokove koje trebamo, energija nam nije bila dobra. Razlika između utorka i ovog dana je velika, nismo igrali dobro i raspali smo se u zadnjoj dionici. Izgubili smo Krešu zbog lože, on nam je nedostajao, imali smo samo jednog playmakera u drugom dijelu, ali moramo si početi vjerovati jer što brže učimo onda ćemo igrati kao momčad i krenut će nas. Razočaravajuća zadnja četvrtina i taj manjak povjerenja je nešto o čemu moramo razgovarati i na tome raditi“.

Jeste li razočarani ili ljuti?

„Razočaran sam i ljut. Nema te trenerske sheme koja ti može pomoći kada ne igraš s potrebnom energijom, moramo pronaći energiju iz sebe, to ne dolazi od stručnog stožera, već od igrača“.

Koliko je ključna ozljeda Radovčića?

„Veliki udarac za nas, ne znam što nam se događa, imamo problema s parketom, igrači nam se skližu po parketu... Imamo samo dva playmakera, mi osim Kreše i Barbera nemamo igrača koji mogu kreirati iz picka. Želimo igrati iz kreativnosti, ekstra pasa, šutiranja, nemamo takvog igrača osim njega i Barbera“.

Što je bilo s energijom?

„Kao igrač moraš donijeti energiju na parket i to svakoga dana. To je prvi preduvjet za ovo što tu radimo, ali i u Europi ili NBA ligi. Ako nemaš energiju i trud, onda nemaš mjesta na parketu. Nismo odgovorili na njihovu agresivnost“.

Na kraju utakmica ste igrali sa Zannom na pet...

„Trebala nam je obrana i zbog toga smo tako igrali. Nemamo toliko visoke igrače, a sada imamo samo jednog kreatora. Ovaj roster mora igrati u oba smjera, tako smo izgrađeni. Bundović je odradio dobar napadački posao, ali trebala nam je switch obrana“.

Smajlagić nije igrao do sada?

„Pokušavamo ga vratiti u postavu jer je bio bolestan, ne želimo ga samo ubaciti u vatru. Morao je igrati u drugom dijelu, i to je stvar s njim, kada je zdrav, on će nam pomoći.

Imate dobre šutere, Jok, Majcunić, Smajlagić, ali kao da im nedostaje otvorenih šuteva...

„Ne slažem se, imamo otvorene šuteve i kada su slobodni moraju šutirati. Stalno im govorim da ih neću izvaditi ako šutiraju. Majcunić je počeo igrati sve hrabrije, vidjeli smo protiv Partizana. Imali smo 13 asista u prvom dijelu i samo četiri asista u drugom. To je užasno. Štogod radili, svi moramo igrati".

Majcunić je imao veliku minutažu...

„Krešo nije mogao igrati i zbog toga je i on igrao više. Svi su imali veću minutažu, ali treba mi od Majcunića više, za 25 minuta je samo tri puta šutirao, ali lopta se mora kretati, radimo floppy akcije, Kyle Korver akcije i lopta mora doći do šutera. Kada ne dođe, onda nakon toga dolazi razočaranje i moramo rješavati te probleme“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

ABA ligaCibonaKK Krka Novo MestoChris Thomas

Ostale Vijesti