Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

U dvoboju 'favorita' za dno tablice, Krka je bila manje slabija od Cibone i stigla do važne pobjede

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.10.24. | 21:59

Osim poraza, brine i ozljeda kapetana Radovčića kojemu je ozbiljnije stradala zadnja loža

U prilično važnom dvoboju, onom koji bi na kraju mogao krojiti grčevitu borbu za ostanak, Cibona je pokleknula i upisala poraz 74-81 od Krke koja je u posljednjoj dionici bila smirenija i preciznija, ili da budemo do kraja iskreni, tek manje loša od Vukova. A imala je i sjajnog Mihu Cerkvenika koji je zabijao kada je trebalo, a utakmicu je na kraju završio s 22 poena, osam skokova i tri asista. Veliki je ovo udarac za ambicije Cibone koja će, barem se to sada tako čini, s Mornarom voditi bitku na samom dnu abaligaške ljestvice...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vukovi su dobro otvorili utakmicu i nakon četiri minute igre izgradili osam poena viška (12-8). Više ne poteže onako revolveraški, jer je trener Thomas valjda odustao od one ideje od završavanja napada u početnih sedam sekundi napada, pa su Vukovi protiv Krke bili puno strpljiviji u napadu i, barem u uvodnih deset minuta, tražili kroz kretnje i blokove slabe točke u obrani slovenskog protivnika.

Premda, nije to bila šetnja parkom tijekom čitave dionice. Krka se u naredne četiri minute vratila u igru i stigla na samo pola koša zaostatka (16-15). Nije, doduše, slovenska momčad briljirala, već se samo okoristila promašenim šutevima Joka, Bundovića, Vukovića i Barbera koji su iz otvorenih šuteva ili situacija promašivali.

Na koncu je Bundović na nešto manje od pet sekundi prije kraja četvrtine stavio koš uz faul Špana za prednost domaćih 24-20 nakon deset minuta odigranog susreta.

Barber je nosio Cibonu svojim tricama u tom dijelu, zabio je američki bek tri trice iz pet pokušaja. Inače, to su mu bili jedini šutevi iz igre, ali pridodao je tome i tri asistencije.

U trećoj minuti druge četvrtine kapetan Radovčić je nezgodno pao na parket, uhvativši se za zadnju ložu desne noge. Koncepcijski, to je bio veliki problem za Thomasa, budući da je ostao tek na Barberu kao opciji za jedinicu... Radovčić se, pak, nije više vraćao u igru.

 Igor Soban/PIXSELL Igor Soban/PIXSELL

A utakmica se zatim nastavila u nekom čudnom ritmu, nevjerojatnih promašaja i finih poteza, s tim da je prevladavalo ovo prvo, a do polovice druge četvrtine je Cibona imala prednost 30-26. Nije ni to potrajalo, budući da je Čebašek, koji fizičkom staturom više izgleda kao veteran, nego seniorski igrač, stavio tricu za 31-30 Krke na tri i pol minute do kraja poluvremena.

Rezultatska klackalica ponovno se, zatim, preselila na stranu domaćina. Thomas je dugo u igri držao Majcunića koji nije u nekom ritmu na startu sezone, ali dojam je da mu je američki trener protiv Krke naumio vratiti samopouzdanje. Majcunić mu je povjerenje uzvratio tricom za 37-33 na minutu i pol do konca poluvremena.

Sami kraj poluvremena pripao je ipak Krki, točnije Mihi Cerkveniku, dečku koji se jako svidio u Draženovom domu večeras. Davao je svojoj momčadi energiju i u zadnjoj minuti izborio i ubacio koš-faul, ukrao loptu, izborio novi faul i pospremio oba bacanja i doveo Krku ponovno na pola koša prednosti (40-39).

Ostalo je cibosima šest sekundi napada, a Thomas je pozvao minutu odmora za dogovor na specijalu. Dogovor je okrunjen košem Bundovića sa zvukom sirene za Cibona 41, Krka 40.

Cibona je, za razliku od očajne tricaške izvedbe protiv Cedevite Junior, za poluvrijeme stavila i više nego korektnih šest trica iz 14 pokušaja, a imala je i 13 asistencija, od čega je Barber podijelio pet.

Krka je, za usporedbu, za tri gađala prilično slabih 2/11...

Velika se bitka vodila u trećoj četvrtini, Barber je za cibose vukao na startu, a onda je u kasnijoj fazi napadački teret na sebe povukao iskusni Bundović koji je u dva napada zaredom zarađivao faulove i precizno pospremao bacanja. Kod drugog seta bacanja, s klupe slovenskog kluba stigla je provokacija povikom „uzmite skok, uzmite skok“, kako bi se centra Cibone izbacilo iz takta. A Bundović, prekaljen kakav je, rutinski je stavio oba, pa onda odbrusio „evo vam vaš skok“!

Zabio je Bundović i polaganje na samom kraju četvrtine, osiguravši sebi i suigračima pet poena viška na ulasku u zadnjih deset minuta igre (64-59).

Utakmica se lomila negdje na sredini četvrtine, kod rezultata 66-67, Krka je imala tri skoka u napadu u dva napada zaredom, a onda je tricu stavio Persons i dignuo prednost na 70-66 za goste. Nakon toga je Cibona promašila još jedan napad, a najbolji igrač na parketu, Crkvenik, imao je otvorenu tricu kojom je mogao ubiti utakmicu, no srećom po domaće, lopta je odsjela na obruču.

Ostao je nakon pregleda snimke posjed gostima, a onda je Persons zabio nove poene za 72-66. Nakon toga je Zanni suđeno tri sekunde, ali je Cibona ukrala lopta, a Zanna se 'iskupio' i položio za smanjenje vodstva. Ali onda je Skeens pogodio floater, Ročaku suđen faul u napadu, pa je igrač Cibone ukrao loptu Bačviću i položio.

Za konačno rješenje utakmice pobrinuo se Cerkvenik koji je zabio koš-faul i odveo Krku na sedam poena na 20 sekundi do kraja.

Kod Cibone je Barber zabio 16, Bundović, Zanna i Vuković po 11.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaCibonaKK Krka Novo Mesto

Ostale Vijesti