Završen hrvatsko-švicarski triler u Šangaju, 'žrtva' - Marin Čilić

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.10.15. | 16:28

Hrvatski je tenisač upisao šesti uzastopni poraz ove sezone protiv igrača iz Topa 10.

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Mastersa u Šangaju. Bolji od njega u tri seta (5:7, 7:6(9), 4:6) bio je četvrti igrač svijeta Stanislas Wawrinka.

Uvodna četiri gema najavila su veliku 'bitku' dvojice tenisača, obojica su izgubila po servis gem, a prvu dionicu je odlučila dvanaesta igra, gdje Švicarac koristi svoju desetu break priliku.

Čilićev igra se znatno promijenila u drugom seta, greške je sveo na minimum, a Wawrinka je konstantno bio u podređenoj ulozi. Iako je Međugorac vrlo brzo došao do breaka prednost (2:1), Wawrinka vraća sve u egal kada u osmom gemu koristi svoju treću priliku za break. Odluka je pala u dramatičnoj trinaestoj igri koju Marin uzima sa 9:7.

Treći je seta, a ujedno i meč, odlučen u trećem gemu prilikom servisa hrvatskog tenisača. Wawrinka ponovno koristi Čilićeve greške, a break prednost je sačuvao do samog kraja.

Čiliću je ovo peti uzastopni poraz od švicarskog tenisača, a čak tri posljednja pala su nakon odlučujuće dionice igre. Osim toga, Marin je trenutno na omjer 0:6 protiv igrača iz Tope 10 ove sezone, a prije Wawrinke presudio mu je stari poznanik Kei Nishikori.

Masters Šangaj, osmina finala:

Čilić – Wawrinka 5:7, 7:6(9), 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićStanislas WawrinkaATPATP Šangaj

Ostale Vijesti