Saša Miljević/Pixsell
Saša Miljević/Pixsell

Pobjednički niz Osijeka stao u Puli s dva autogola Jelenića

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 19:56

U prvoj utakmici 9. kola HNL-a Istra je na svom stadionu pobijedila Osijek 2-1 uz dva autogola stopera Osijeka

Osijek se vraća preko Učke bez bodova. Istra je prekinula pobjednički niz gostiju pobjedivši 2-1 s dva autogola Luke Jelenića koji će pomalo bizarnu partiju pamtiti i po ozljedi zbog koje je napustio igru nakon pola sata. Strijelac za Osijek bio je Soldo poslije ubačaja Hernanija iz kuta u završnici dvoboja na Aldo Drosini.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istra je do vodstva stigla nakon što je Jurišić oduzeo loptu koja mu je pobjegla. Heister je ubacio s lijevog krila a Jelenić je pod pritiskom Lawala spremio u mrežu.

Deset minuta kasnije Istra već ima ozbiljniju prednost. I ovog puta je krenulo s lijeve strane, ubačaj kojeg Lisica skreće prema golu a na loptu natrčava Jelenić u gura je u vlastitu mrežu. Da nesreća ne dolazi sama svjedočila je činjenica da se stoper Osijeka usput i ozlijedio te je izašao s travnjaka.

Pomalo bizarno, ali u tom trenutku je Istra vodila 2-0 bez da je uputila udarac u okvir vratara Malenice, a najbolji strijelac momčadi iz Pule bio je Luka Jelenić iz Osijeka. Mogla je Istra na odmor s većom prednošću, ali udarcu Heistera ispriječila se vratnica, dok je odbijenu loptu Valinčić poslao nebu pod oblake.

U nastavak je Coppitelli poslao Jugovića i Ademija umjesto Mikolčića i Jakupovića. Osijek je bio nešto aktivniji, ali to se nije manifestiralo promjenom rezultata. Upravo suprotno, Istra je lako mogla do 3-0 u 56. minuti ali u pokušaju Vuka nije bilo dovoljno preciznosti.

Natruhe zanimljive završnice dobili smo u 88. minuti kada je Hernani ubacio a Soldo iz blizine zatresao mrežu Majkića. Međutim, rezultat se više nije mijenjao.

Nakon prvenstvene stanke zbog nastupa reprezentacije, Istra će dočekati Dinamo, dok će Osijek gostovati na Šubićevcu kod Šibenika.

Istra 1961 - Osijek 2-1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1174.

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac). Pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Duje Sarić (Klis). Četvrti sudac: Jakov Titlić (Potravlje). VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Jelenić (12. ag.), 2-0 Jelenić (23. ag.), 2-1 Soldo (88. as. Hernani).

Žuti kartoni: Lekweiry (Istra); Pušić, Bukvić (Osijek)

ISTRA 1961: Majkić - Kadušić, Iovu, Koski - Valinčić (od 76. Keller), Marešić, Lekweiry (od 65. Maurić), Heister - Lisica (od 86. Ramić), Lawal (od 65. Gagua), Vuk

OSIJEK: Malenica - Hasić, Tuia, Jelenić (od 28. Omerović), Jurišić - Dantas, Soldo, Mikolčić (od 46. Jakupović) - Bukvić (od 59. Hernani), Jakupović (od 46. Ademi), Pušić (od 76. Živković).



Tagovi

NK OsijekIstra 1961HNL

Ostale Vijesti