Germania
Germania

Skupina B: Puljani, Debeljačani, Keramičari i Betonci love polufinale

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.10.24. | 09:51

U subotu i nedjelju osam malonogometnih momčadi borit će se za ukupni nagradni fond Germania kupa od 10 tisuća eura!

Ove subote (5. listopada) u 15 sati (SportKlub) u Agram centru u Zagrebu počinje prvo izdanje Germania kupa, pozivnog malonogometnog turnira na kojem sudjeluju malonogometne momčadi koje su ostvarile rezultat na nekom od 'kvalifikacijskih' turnira koji su se čitavo ljeto igrali pod pokroviteljstvom Germanije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno

Osam momčadi raspodijeljeno je u dvije skupine, a polufinale (nedjelja) izborit će dvije najbolje momčadi svake. U jučerašnjem (četvrtak) tekstu predstavili smo skupinu A, a u današnjem (petak) skupinu B.

Domino Maling

Domino Maling na Germania kup stiže kao jedini predstavnik Istre, a koja je svoje mjesto na Germania kupu osigurala uvjerljivim osvajanjem poznatog pulskog MNT Dane Moravac. Nažalost, zbog skorog prvenstva nove klupske sezone u futsalu (13. i 14. listopada igra se Superkup u Zagrebu), za Domino Maling na završnici neće nastupiti prvotimci Futsal Pule (Daniel i Dean Moravac, Manolo Bilić, David Mataja) koje iduću nedjelju očekuje polufinale Superkupa protiv prvaka Futsal Dinama u Sutinskim Vrelima, ali zato će tu biti mladi Danis Hrgota!

No, i bez najvećih zvijezda, Domino Maling bit će vrlo konkurentan na ovom turniru, budući da u kadru ima poznate lokalne nogometaše, Hisa Ramadani, Saša Urošević, Mateo Majdandžić, Andrea Parezanović, Edi Ljubas, Lukas Bulić, Filip Kristaj i drugi...

Sastav:

Dino Crljenica, Edi Ljubas, Hisa Ramadani, Saša Urošević, Noel Bilić, Mateo Majdandžić, Andrea Parezanović, Lukas Buić, Luka Radonić, Danis Hrgota, Filip Kristaj, Vincent Marić. Voditelj: Stefan Živadinović

Raspored:

Domino Maling – SC Torba Debeljak (subota, 17.00)

Domino Maling – Unijabeton (subota, 18.40)

Domino Maling – Keraterm (nedjelja, 14.00)

Keraterm

Keraterm je poznata zagrebačka malonogometna momčad koja u svojem portfelju ima pozamašan broj osvojenih turnira Zagreba i okolice. Jedan od najnovijih je i MNT Petrinja, kojeg su Keramičari osvojili početkom kolovoza, dok je u Golom Vrhu Keraterm dogurao do srebra. Keramičari bilježe i osminu finala Kajzerice.

U kadru Keraterma igraju pretežito nogometaši, od kojih se ističu mladi Makedonac Benjamin Dalipi koji je igrao i za Dinamo II, a Marokanac Rhadi Mouchine je čak dao intervju za Večernji list pred susret Hrvatske i Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Keraterm je momčad od koje se očekuje da na Germania kupu opravda 'reputaciju' svojeg imena.

Sastav:

Vladimir Pezić, Ivan Lekić, Anton Barešić, Mihovil Geljić, Tin Gršić, Josip Jurič, Benjamin Dalipi, Rhadi Mouchine, Antonio Krajinović, Ivan Bandić, Josip Topić, Antonio Mandić. Voditelj: Dalibor Turčić

Raspored

Keraterm – Unijabeton (subota, 15.40)

Keraterm – SC Torba Debeljak (subota, 20.00)

Keraterm – Domino Maling (nedjelja, 14.00)

SC Torba Debeljak

SC Torba Debeljak stiže iz Sukošana, te na Germania kupu nastupa kao drugi predstavnik Zadarske županije. SC Torba je veliki rival MNK Stanova, koji se nalazi u skupini A. Tako je SC Torba slavila u finalu Humanitarnog turnira Antonio Jurjević protiv Stanova koji su bili bolji od SC Torbe u drugom krugu Galovca. SC Torba je svoje mjesto na Germania kupu dodatno 'zapečatila' osvajanjem bronce na turniru u Bilom Brigu.

Kao dva najzvučnija imena Torbe nameću se Antonio Repić, donedavni igrač Torcide koji je posljednjeg dana prijelaznog roka prešao u Crnicu te Nikola Badrov, vrsni dribler koji je u karijeri branio boje Futsal Pule, Olmissuma, Futsal Dinama, Šibenika 1983 i Nove Gradiške. Treba istaknuti i Karla Torbarinu, sina voditelja Brune Torbarine, koji je bio najbolji igrač i strijelac HMNT Antonio Jurjević te Marka Gambiražu koji je bio najbolji strijelac na MNT Bili Brig.

Sastav:

Vice Šušić, Josip Antić, Vice Genda, Nino Jurjević Adžić, Karlo Torbarina, Vice Birkić, Ivan Škara, Antonio Repić, Marin Karabatić, Nikola Badrov, Marko Gambiraža, Hrvoje Jovančević. Voditelj: Bruno Torbarina

Raspored

SC Torba Debeljak – Domino Maling (subota, 17.00)

SC Torba Debeljak – Keraterm (subota, 20.00)

SC Torba Debeljak – Unijabeton (nedjelja, 12.40)

Unijabeton

Unijabeton je još jedna poznata zagrebačka malonogometna momčad koja dugi niz godina igra u gotovo identičnom sastavu. Mijo Batarilo Ćerdić, Karlo Darojković, Matej Ćosić, Josip Nimac, Antonijo Papac su poznati zagrebački malonogometaši koji su svojim tenisicama imaju 'bezbroj' odigranih utakmica i turnira. Amar Duro je vrhunski vratar koji voli igrati u polju čime Unijabeton nerijetko ostvaruje brojčanu prednost na terenu, a zvučno ime je i priključivanje Frana Vukelića, bivšeg mladog futsalskog reprezentativca koji se afirmirao kao nogometaš Kustošije, Širokog Brijega, Dubrave i Dragovoljca.

Unijabeton je bila jedna od najuspješnijih ekipa 'kvalifikacijskog' ciklusa. Pod imenom Unijabeton osvojili su MNT Vrapče i srebro u Šestinama, a srebrni su bili i na Kajzerici pod imenom Anda Gradnja. Sudjelovali su još na turnirima u Voltinom i Sesvetskoj Selnici.

Sastav:

Amar Duro, Mijo Batarilo Ćerdić, Karlo Darojković, Matej Ćosić, Josip Nimac, Petar Radoš, Alen Vuković, Leon Lacić Klarić, Mate Mizan, Fran Vukelić, Krešimir Matovina, Antonijo Papac. Voditelj: Igor Batarilo-Ćerdić

Raspored:

Unijabeton – Keraterm (subota, 15.40)

Unijabeton – Domino Maling (subota, 18.40)

Unijabeton – SC Torba Debeljak (nedjelja, 12.40)



 


Tagovi

Germania kupGermania kup 2024Sponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti