Germania
Germania

Skupina A: Srebrni Vatreni kreće u pohod na zlato Germania kupa!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 03.10.24. | 09:46

U subotu i nedjelju osam malonogometnih momčadi borit će se za ukupni nagradni fond Germania kupa od 10 tisuća eura!

S utakmicom skupine A između Tupek Auta i MNT Stanova, ove subote u 15 sati (SportKlub), počinje prvo izdanje Germania kupa, pozivnog malonogometnog turnira na kojem sudjeluju malonogometne momčadi koje su ostvarile rezultat na nekom od 'kvalifikacijskih' turnira koji su se čitavo ljeto igrali pod pokroviteljstvom Germanije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno

Osam momčadi raspodijeljeno je u dvije skupine, a polufinale (nedjelja) izborit će dvije najbolje momčadi svake. U današnjem (četvrtak) tekstu predstavljamo skupinu A, a u sutrašnjem (petak) skupinu B.

MNK Stanovi (Zadar)

Poznata malonogometna momčad iz Zadra, koja nosi ime po kvartu u kojem se nalazi i zadarski nogometni stadion, predstavljat će jednu od najjačih hrvatskih malonogometnih regija. Stanovi se natječu u lokalnoj ligi Futsal Zadar, a momčad im je sastavljena od prekaljenih haklera sa zadarskog područja.

Stanovi na Germania kup stižu s najjačim sastavom, s kojim su na nedavnom Humanitarnom turniru Antonijo Jurjević stigli do finala. Od imena se ističu poznati strijelac Šimun Popov koji je igrao i HMNL. Na vratima im stoji 41-godišnji golman Rafael Baričić, a od igrača u polju treba istaknuti imena kao što su Lovro Bubalo, Mateo Erlić, mladi Leon Cukar, Mate Šarin i Riko Maksan, a dobili su i 'pojačanje' u vidu Dominika Bačića, bivšeg juniora Hajduka.

Osim već ranije spomenutog 'srebra' na HMNT Antonio Jurjević, Stanovi su osvojili MNT Galovac te završili četvrti u MNT Smiljevcu, što potvrđuje kako je riječ o uigranoj ekipi koja ima kontinuitet igranja (i pobjeđivanja) turnira.

Sastav:

Rafael Baričić, Filip Sentić, Marin Mikulić, Marko Dujić, Josip Tukulin, Lovre Bubalo, Šimun Popov, Mate Šarin, Šime Jakušić, Leon Cukar, Dominik Bačić, Riko Maksan. Voditelj: Tomislav Zelić.

Raspored:

MNK Stanovi – Tupek Auto (subota, 15.00)

MNK Stanovi – Turbina (subota, 19.20)

MNK Stanovi – MNK Sveti Josip Jako Sport (nedjelja, 13.20)

MNK Sveti Josip JAKO Sport (Dugi Rat)

MNK Sveti Josip je tradicionalno jedna od najjačih malonogometnih momčadi Splitsko-dalmatinske županije kojoj je JAKO Sport generalni sponzor od 2017. godine. Riječ je o iskusnoj i uigranoj malonogometnoj momčadi koja stiže iz Dugog Rata i u svojim redovima ima i – osvajača srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. (zanimljivo, te godine Sveti Josip je osvojio Torcida kup!)

Filip Bradarić bivši je igrač Hajduka, Rijeke, Cagliarija, Celte, Al Ahlija i Zrinjskog, a, s obzirom na to da je trenutno bez kluba, odlučio je pomoći Svetom Josipu da dohvate ovaj lukrativni turnir. Osim Bradarića, kao jednog od vanjskih pojačanja momčadi, trebali bi istaknuti Luku Grubišića i Ante Marčića, igrača s prvoligaškim futsalskim iskustvima (Olmissum i MNK Torcida), dugogodišnjeg kapetana Ante Dragoševića, robusnog sidruna Ivana Šarića, 'vječitog talenta' Duje Klarića, a sve pod paskom Frane Pleića, predsjednika i dugogodišnjeg trenera kluba, a po potrebi i vratara...

MNK Sveti Josip JAKO sport plasman na Germania kup izborio je osvajanjem jakog MNT Dugi Rat, a bilježe i broncu na također jakom MNT Cista Velika.

Sastav:

Ante Dragošević, Ivan Šarić, Ante Marčić, Duje Klarić, Luka Grubišić, Filip Bradarić, Marijan Tunjić, Toni Rendić, Ivan Vrbančić, Josip Željković, Ivan Ninčević, Frane Pleić. Voditelj: Frane Pleić.

Rarspored:

MNK Sveti Josip JAKO sport - Turbina (subota,16.20)

MNK Sveti Josip JAKO sport - Tupek Auto (subota, 18.00)

MNK Sveti Josip JAKO sport - MNK Stanovi (nedjelja, 13.20)

Tupek Auto (Zagreb) – zamjena za Vulkanizer Mario (Osijek)

Tupek Auto pozvan je na završni turnir 's plaže', budući da je slavonska momčad Vulkanizer Mario, sastavljena pretežito od igrača Futsal Osijeka i MNK Male Mljekare iz Valpova, osvajač MNT Cerne, odustala u posljednji tren. Hoće li Tupek Auto postati 'Danska Germania kupa', ostaje za vidjeti. Sudeći po kadru kojeg su prijavili za završni turnir, nikoga taj pothvat ne bi iznenadio...

U kadru Tupek Auta tako se nalazi, recimo, bivši prvi topnik HMNL-a Dario Markić, zatim, iskusni španer Ivica Majić (koji je, osim za brojne hrvatske futsal klubove igrao i za slovenski Dobovec s kojim je osvojio naslov) te poznata nogometna imena Muhamed Alghoul, Pavao Ježić, Martin Vuleta i, zanimljivo, čak četiri – Jurića! Josip, Matej, Tomislav i Valentin!

Tupek Auto osvojio je posljednji zagrebački turnir, Šestine Mlinovi, stigli su do četvrtfinala Kajzerice, a stigli su do zlata i u Sesvetskoj Selnici, pod drugim imenom (Valoto prom – Teniks)

Sastav:

Pavao Ježić, Ivica Majić, Martin Vuleta, Matej Jurić, Tomislav Jurić, Valentin Jurić, Mario Dučkić, Josip Jurić, Muhamed Al Ghoul, Dario Markić, Dominik Zeko. Voditelj: Franjo Matković

Raspored:

Tupek Auto – MNK Stanovi (subota, 15.00)

Tupek Auto – MNK Sveti Josip Jako Sport (subota, 18.00)

Tupek Auto – Turbina (Nedjelja, 12.00)

Turbina (Zagreb)

Turbina je jedna vrlo zanimljiva malonogometna momčad jer je riječ o ekipi sastavljenoj od – stanovnika Dugava, poznatog kvarta s juga Zagreba! Zajedno se natječu već nekoliko godina, na zagrebačkim turnirima nerijetko skidaju skalpove 'zvučnijim' momčadima, a glavni forte su im zajedništvo i navijačka baza koja ih prati na svakom turniru na kojem igraju...

Glavna zvijezda momčadi je mladi Niko Tolj (22), bivši junior Dinama koji je seniorski nogomet igrao u Kustošiji i Hrvatskom dragovoljcu. Svakako treba istaknuti i vratara Marka Brlekovića, koji je svojim obranama sedmeraca donio Turbini titulu ma Kajzerici. Dugavezi će se pouzdati u iskustvo Lovre Šimića, ali i mladost Luke Kramarića (21), Jakova Kelave (20), Timona Regvara (19), Marka Tolja (18), Petra Šarčevića (18)...

Turbina je plasman na Germania kup osigurala osvajanjem jakog MNT Kajzerica, a sudjelovala je na još tri zagrebačka turnira. U Voltinom i na Vrapču stigla je do četvrtfinala, a u Šestinama Mlinovi zapela je u osmini finala.

Sastav:

Goran Vuruna, Luka Kramarić, Jakov Kelava, Petar Šarčević, Marko Tolj, Niko Tolj, Marcel Carić, Luka Bugarin, Marko Brleković, Lovro Šimić, Timon Regvar, Marijan Lončar. Voditelj: Ivan Lončar

Raspored:

Turbina – MNK Sveti Josip Jako Sport (subota, 16.20)

Turbina – MNK Stanovi (subota, 19.20)

Turbina – Tupek Auto (nedjelja, 12.00)



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024Sponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti