Germania
Germania

Najava dana: Na Pampasu bitka za Europu, Tudor lovi eurobodove u Monzi, Topnici i City na domaćim ispitima

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Slaven Belupo – Gorica, 17.00

(Nogomet, HNL)

Nogometaši Slaven Belupa u subotu će od 17 sati u Koprivnici ugostiti Goricu u finišu sezone u kojoj su i jedni i drugi prošli turbulencije. Domaćini su stigli čak do predzadnjeg mjesta i od da ih dijeli jedino Rudeš. Gorica je na sedmom mjestu s 35 bodova, pet više od domaćina. Gorica je u zadnjem kolu ranjena od Osijeka 3-0 i nastavila niz bez pobjede, dok je Slaven također s 3-0 izgubio od Istre 1961. Dva puta su ove sezone remizirali, a posljednji puta je slavila Gorica, što ne bi bilo iznenađenje ni ovoga puta, unatoč krizi u kojoj se nalaze.

Osijek – Lokomotiva, 19.30

(Nogomet, HNL)

Izravan okršaj za četvrto mjesto između Osijeka i Lokomotive bit će najuzbudljivija utakmica ovoga kola nakon derbija Dinama i Rijeke. Lokosi koji su cijelu sezonu crna mačka svim klubovima pa tako i Rijeci u bitci za naslov, stvaraju veliku konkurenciju i Osijeku kojega bi većina stavila ispred 'pod normalno'. No, normalno je postalo jedino da nikome nije lako protiv Lokosa, a Čabrajine trupe sada sanjaju Europu. U posljednjem susretu slavila je Lokomotiva u Kupu, dok su do tada odigrana tri remija u prvenstvu.

Arsenal – Bournemouth, 13.30

(Nogomet, Premier liga)

U pokušaju da privremeno odmakne četiri boda na vrhu ljestvice Premier lige , Arsenal ugošćuje Bournemouth na stadionu Emirates. Topnici su prošlog vikenda slavili protiv Tottenham Hotspura u zadivljujućoj pobjedi u derbiju sjevernog Londona 3-2, dok su Trešnje slomile Brighton & Hove Albion 3-0. Momčad Bournemoutha je zabila u svakoj od zadnjih 10 utakmica Premier lige, a unatoč Arsenalovoj obrani, Topnici i dalje primaju golove. Međutim, dok gosti nastavljaju rješavati krizu s ozljedama, mogle bi ih Artetinim napadačke snage slomiti za zadržavanje na vrhu.

Manchester City – Wolves, 18.30

(Nogomet, Premier liga)

U želji da ostane nadomak lidera Premier lige Arsenala, aktualni prvak Manchester City dočekuje Wolverhampton Wandererse na stadionu Etihad. Građani će se osvetiti za poraz 2-1 prije gotovo osam mjeseci. Iako ulaze u subotnje natjecanje kao autsajderi, Wolvesi mogu putovati na Etihad s optimizmom jer su već pobijedili Man City ove sezone, kao i Chelsea i Tottenham u gostima od početka godine. Međutim, Građani na domaćem terenu izgledaju nezaustavljivo već neko vrijeme. Osobito na pogon našega Joška Gvardiola.

Girona – Barcelona, 18.30

(Nogomet, Primera)

Barcelona će nastojati održati svoje nade za naslov u La Ligi, barem matematički, protiv katalonskog rivala Girone. Xavijeva momčad druga je na tablici, 11 bodova iza vodećeg Real Madrida i samo dva boda ispred trećeplasirane Girone, koja je na putu da osigura Ligu prvaka za sljedeću sezonu. Girona je izgubila samo jednom kod kuće u prvenstvu ove sezone, dok je Barcelona remizirala šest od svojih 16 utakmica na gostovanjima. Ovdje nam je teško razdvojiti dvije momčadi, tako da bi Real Madrid mogao biti potvrđen kao prvak u subotu, jer očekujemo da će svladati Cadiz.

Monza – Lazio, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Još uvijek u borbi za mjesto u Europi zahvaljujući nedavnom oživljavanju pod palicom Igora Tudora, Lazio gostuje kod Monze u subotu navečer. Prošlogodišnji drugoplasirani klub Serie A ima težak put ove sezone, ali sada su preporođeni i htjet će produžiti pad svojih domaćina. Igor Tudor zabilježio je četvrtu ligašku pobjedu od pet prošlog vikenda protiv Verone. Lazio u formi i sigurno može slaviti i u ovoj utakmici, osobito zbog toga što Monza nije na nivou kod kuće.

Stuttgart – Bayern, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Tek što je odradila polufinalnu utakmicu Lige prvaka sredinom tjedna, momčad Bayerna putuje na gostovanje sa Stuttgartom. Švabe će tražiti osvetu nakon što su izgubili 3-0 na Allianz Areni u rujnu prošle godine. U subotu se mogu očekivati ​​golovi, jer ne samo da se ove dvije momčadi mogu pohvaliti s dva najbolja strijelca u ligi, Kaneom (35) i Guirassyjem (25), već su to i dvije momčadi s najviše očekivanih golova i stvorili su najviše velikih prilika u ligi - Bayern sa 142 šanse u usporedbi sa Stuttgartovih 119.

Köln – Freiburg, 18.30

(Nogomet, Bundesliga)

Drugoplasirani odostraga, dakle 17. Köln dočekuje Freiburg u 32. kolu Bundeslige. Domaća momčad udaljena je sedam bodova od sigurnosti i realno treba maksimalan broj bodova iz posljednje tri utakmice kako bi uspjela preživjeti, dok gosti jure za Europom. Osim Streichovog impresivnog rekorda protiv Kolna — 12 pobjeda u 17 utakmica, Freiburgov niz od tri pobjede na gostovanjima i forma Billy Goatsa od četiri poraza u pet domaćih utakmica čine goste nedvojbenim favoritima za osvajanje maksimalnog broja bodova u Kölnu ovog vikenda.

Brest – Nantes, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Brest će nastaviti osigurati plasman među prva tri kluba kada dočeka Nantes na Stade Francis-Le Bleu. Što se tiče gostiju, oni se bore za opstanak u Ligue 1 i tri boda ih dijele od posljednja tri kluba.  Brest je dobio posljednja dva međusobna susreta rezultatom 2-0, a nakon pobjede u tri od zadnjih pet utakmica kod kuće, domaćini bi mogli u potpunosti iskoristiti prednost domaćeg terena za tijesnu pobjedu.

Birmingham – Norwich, 13.30

(Nogomet, Championship)

Dok sezona ulazi u svoj završni čin, Birmingham City ima još jednu priliku izbjeći ispadanje. Norwich City gostuje kod njih ovoga vikenda i neće im biti lako. Bluesi su prošlo kolo podijelili plijen u Huddersfield Townu, dok su protivnici uzeli bod u susretu sa Swansea Cityjem. Birmingham ima način da izbjegne ispadanje u posljednji trenutak, a Norwichov rezultat u gostima bio je loš u ovom razdoblju tako da će biti zanimljivo vidjeti tko će se i na koji način spasiti u ovoj utakmici.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti