Germania
Germania

Najava dana: Igra se hrvatski Kup te nogometna i rukometna Liga prvaka

Vrijeme Čitanja: 6min | sri. 18.09.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Varteks – Osijek, 16.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Od osnivanja Varteksa, 29. svibnja 2011. godine, Varteksovci su sanjali ovakvu utakmicu! Igrali su doduše dvaput s Hajdukom, jednom u Jalkovcu, a jednom i na Poljudu. Igrali su na jesen 2019. godine, i s Varaždinom, u četvrtfinalu Županijskog kupa, kada je Varaždin u prvom navratu bio prvoligaš. Ali ovo je prvi puta da Bumbari igraju službenu utakmicu u najvišem rangu domaćeg natjecanja, s jednim prvoligašem. I to ne bilo kakvim, nego s 'majstorima s Drave', klubom iz velike četvorke, Osijekom. Varteks na Osijek ide u prilično solidnom 'momentumu', nakon četiri uzastopne pobjede, uz gol razliku 16-0. Zasad nema ozlijeđenih, a i momčad se polako standardizirala. Momčad Dražena Beseka nakon pet ligaških utakmica ima četiri pobjede i jedan poraz te je na trećem mjestu 3. NL Sjever. U posljednjoj utakmici je 'pala' Slatina, po teškom terenu, 2-0. Osijek? Jedva je u nedjelju svladao Slaven Belupo, ostvarivši tekl u 6. kolu prvu pobjedu. Eventualni kiks vjerojatno bi presudio treneru Fredericu Coppittelliju, a možda i Joseu Botu...

Neretvanac – Rijeka, 18.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Nogometaši Rijeke utakmicom protiv Neretvanca če otvoriti 34. sezonu u domaćem Kupu. Iako će nominalno biti gosti, utakmica se na Rujevici budući da je odlukom Natjecateljske komisije HNS-a i Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa zamijenjeno domaćinstvo jer iz sigurnosnih razloga nije bilo moguće odigrati utakmicu u Opuzenu. Nakon pobjede protiv Gorice 1-0 u 6. kolu prvenstva i dolaska na prvo mjesto na ljestvici, Fiumane očekuje kup ispit u kojem je jedini cilj što bezbolniji plasman u osminu finala ovog natjecanja. Trener Radomir Đalović mogao bi utakmicu iskoristiti za poneku rotaciju u momčadi i dodatnu integraciju novih lica u prvu momčad, ali neupitno je da ništa neće biti prepušteno slučaju i da je prolazak Neretvanca imperativ. Gosti iz Opuzena natječu se u Trećoj NL – jug i nakon 4. kola nalaze se na sedmom mjestu. Ipak, nakon slabog ulaska u sezonu ostvarili su dvije uzastopne pobjede i neupitno je da mlada momčad na Kvarner dolazi sa samopouzdanjem i željom za iznenađenjem.

Bologna – Šahtar, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Debitant u elitnom Uefinom natjecanju bez pobjede je u prva četiri kola nove sezone talijanskog prvenstva, tek na 17. mjestu s tri boda iz tri remija. Nije lako nadoknaditi Zirkzeea i Calafiorija, prodane Man Unitedu odnosno Arsenalu za ukupno 87,5 milijuna eura, novi nozozemski napadač Thijs Dallinga još nije zabio... Rudari iz Donjecka koji već desetljeće djeluju u progonstvu imaju tri pobjede i dva poraza na startu ukrajinskog prvesntva, no stalni su sudionici Lige prvaka, a ove sezone bore se sa zagrebačkim Dinamom za najbolji klupski koeficijent, koji možedonijeti izravan plasman u LP sljedeće godine, tako da - Forza Bologna! Naprijed naši, oporavljeni Martin Erlić i Nikola Moro, sorry Bartole Franjiću te Darijo (Srna), Mario (Stanić) i Marino (Pušić). Nek' bude naslov „Zar si Mor'o!“

Sparta – RB Salzburg, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Vodeća momčad češkog prvenstva protiv tek petoplasirane momčadi austrijskog, doduše, uz dvije utakmice manje Crvenih Bikova među kojima je od Hrvata ostao samo 17-godišnji vezist Oliver Lukić koji je debitirao u Ligi prvaka 21. kolovoza odigravši 21 minutu protiv kijevskog Dinama. Zanimljivo, 13. srpnja ove su dvije momčadi igrale prijatejski utakmicu u Red Bull Areni u Salzburgu, završilo je 2-2, no sad se igra u Pragu za bodove. RB je jedan od osam Dinamovih suparnika pa ga pozornije pratimo, Ligu prvaka je kao doprvak Austrije izborio kroz dva pretkola izbacivši Twente i spomenuti kijevski Dinamo. Za Spartu igra Indrid Tuci, bivši napadač Lokomotive, koji je ove sezone već zabio dva gola.

Celtic – Slovan, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Dva buduća Dinamova suparnika sastaju se međusobno u Glasgowu, u Celticu više nema Hrvata, a Slovan predvodi bivša Dinamova 'desetka' Marko Tolić, strijelac tri pogotka u pretkolima (jedan Celju, dva Midtjyillandu) uz još dvije asistencije u LP, a tri u slovačkoj ligi. Slovan je opijen plasmanom među elitu izgubio domaći derbi doma od Žiline 0-5, ali potom se vratio pobjedama u Kupu i prvenstvu te je ponovno prvi s bodom prednosti nakon šest kola. Celtic je, pak, stopostotan nakon pet kola škotskog Premiershipa, a svladao je i Rangers 1. rujna 3-0.

Club Brugge – B. Dortmund, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Stari znanci iz Lige prvaka, zadnji put sastali su se u skupini 2020. u Dortmundu kad je Borussia slavila 3-0. Borussia je jedan od suparnika Dinama, doći će Maksimir krajem studenoga, bolje za Modre da dotad bude namirena bodovima... U Bundesligi je momčad Nurija Sahina druga sa sedam bodova nakon tri kola, a Club Brugge je prvi nakon sedam kola u Belgiji sa 13 bodova no utakmicom više od Genka od kojeg je izgubio 2-3 u trećem kolu. Inače, CB je pobijedio samo jednu od zadnjih pet utakmica protiv BVB-a, no na svom stadionu može ponovno iznenaditi.

Man City – Inter, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Repriza finala ovog natjecanja 2023! Građani su krenuli maksimalno u sezonu u kojoj bi mogli biti kažnjeni minus bodovima, pa treba na vrijeme osigurati ostanak u Premier ligi, da, da, tako nešto možda ćemo gledati na proljeće....No, fokusirajmo se na nogometni, a ne pravosudni teren: Mateo Kovačić dočekuje bivši klub, a Joško Gvardiol zauzet će svoje mjesto u obrani, Nerazzurri su dizelaški krenuli u obranu naslova s dva remija i dvije pobjede, a najveći ovosezonski ispit bit će im baš ovaj na Etihadu. City u nedjelju čeka derbi jeseni protiv Arsenala, a Inter gradski protiv Milana, tako se, eto, namjestilo, da su objema klubovima važniji predstojeći dvoboji, pa stoga neka večeras pobijedi nogomet i vidimo spektakl s puno pogodaka!

Paris SG – Girona, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Neuspješni lovac na europski tron protiv novaka u elitnom natjecanju. PSG je maksimalan u četiri kola francuskog prvenstva, Girona u pet španjolskih ima polovičan učinak 2-1-2, oba poraza protiv najjačih dosadašnjih suparnika, Atletica (0-3) i Barcelone (1-4 ove nedjelje). Parižani su u prvoj sezoni bez Mbappea, djeluju više kao momčad, nije ih poremetila ni ozljeda Goncala Ramosa. Katalonsko iznenađenje prošle sezone, pak, nakon prodaje dva najbolja igrača i strijelca još traži napadački 'mojo', novopridošli Yaser Asprilla još ne isporučuje.

Zagreb – Aalborg, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Aalborg je trenutno vodeći u skupini, izjednačen s Kielceom na vrhu s dva boda, dok je Zagreb na dnu skupine bez bodova. Danska je momčad prošlog tjedna kod kuće svladala Nantes (38-31), dok je Zagreb izgubio u Kielceu (23-30). Thomas Arnoldsen iz Aalborga zabio je 11 golova u prvom kolu, što je srednjem beku donijelo prvo mjesto na ljestvici strijelaca. S druge strane, dva su igrača postigla po pet golova za Zagreb: Miloš Kos i Luka Lovre Klarica, a barem isto tako raspoloženi, a po mogućnosti i bolje, trebat će biti u Zagrebu. Te dvije momčadi igrale su osam puta jedna protiv druge u EHF Ligi prvaka: šest pobjeda Aalborga, jedna Zagreba i jedan remi. Dok Zagreb prošli tjedan nije imao na rasporedu domaće utakmice, Aalborg je lako svladao Ringsted (41-29).

Nantes – Kielce, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Nakon 1. kola Nantes je zadnji u skupini bez bodova, dok je Kielce vodeći s dva. Momčadi su prošle nedjelje imale različite sudbine: Kielce je dobio sedam razlike protiv Zagreba, dok je Nantes izgubio sedam razlike u Aalborgu. Valero Rivera dosad je zabio sedam puta za Nantes, dok je Igor Karačić zabio pet puta za Kielce., a sada će mu s druge strane biti Ivan Pešić. Tri su igrača ljetos prešla iz jednog kluba u drugi: Nicolas Tournat vratio se u Nantes nakon četiri sezone u Kielceu, dok su Jorge Maqueda i Théo Monar prešli u poljsku momčad. Nantes je samo jednom uspio pobijediti Kielce u Ligi prvaka – u play-offu 2021.; Kielce je dobio ostala tri okršaja. Prošlog su vikenda obje momčadi uzele bodove u domaćim okršajima: Nantes protiv Istresa (43-31) i Kielce u Zabrzeu (36-28).



 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti