Latvijka nastavlja sa senzacijama: Na rođendan izborila finale Roland Garrosa!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 08.06.17. | 18:05

Doznali smo prvu sudionicu finala ženskog dijela Roland Garrosa.

To je latvijska tenisačica i latvijska senzacija Jelena Ostapenko, koja je u polufinalu u tri seta, sa 7:6(4), 3:6 i 6:3 za dva sata i 28 minuta igre svladala Švicarku Timeu Bacsinszky. Ostapenko danas slavi 20. rođendan i nije mogla poželjeti bolji rođendanski poklon protiv osam godina starije suparnice.

U prvom setu su obje igračice po triput gubile svoje servise pa je osvajačica prve dionice odlučena u 'tie-breaku'. Tu je uspješnija bila Ostapenko sa 7:4. U drugom setu je Latvijka triput gubila svoj servis, a Švicarka jednom i Bacsinszky je izjednačila na 1:1 u setovima. U odlučujućoj, trećoj dionici smo vidjeli 'kišu' breakova, njih čak šest, od čega je Ostapenko uzela četiri, za senzacionalni prolaz u finale Roland Garrosa.

Podsjetimo, za polufinale je Latvijka izbacila Caroline Wozniacki i pokazala da je u Parizu spremna za velike stvari. Do sada još nema niti jedan osvojen WTA turnir, a ima sedam ITF naslova. Najbolji renking joj je 33. mjesto s kraja siječnja ove godine, a trenutno je 47. na WTA ljestvici. U Parizu je postala prva Latvijka koja je uspjela izboriti prvo polufinale, a onda danas i finale nekog Grand Slam turnira.

Roland Garros, polufinale:

Ostapenko - Bacsinszky 7:6(4), 3:6, 6:3

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jelena OstapenkoTimea BacsinszkyRoland GarrosWTA

Ostale Vijesti