Ćorić ispustio četiri set lopte i ostao bez polufinala Estorila

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.05.15. | 20:24

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio izboriti polufinale ATP turnira u portugalskom Estorilu.

Kao i Ivan Dodig, koji se oprostio u četvrtfinalu turnira u Istanbulu, u istoj fazi, samo turnira u Estorilu, zaustavljen je 18-godišnji Ćorić. U četvrtfinalu ga je za dva sata igre, sa 6:3 i 7:6(4) svladao 31. tenisač svijeta, Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

Protiv pobjednika Zagreba i Bukurešta prošlog tjedna, Ćorić je najveću šansu propustio u drugom setu, kada je vodio 5:1 i imao ukupno četiri set-lopte, ali nije uspio.

Ključan je bio prvi set, kojeg je izgubio sa 6:3, nakon što je spasio tri break lopte, ali ipak 'pokleknuo' u osmom gemu i pri vodstvu 31-godišnjeg iskusnog Španjolca 4:3.

Ćorić je sjajno krenuo u drugu dionicu, odmah na startu oduzeo je servis protivniku. Iako je odmah u sljedećem gemu izgubio svoj servis, ponovno je uzvratio Garcia-Lopezu i uzeo mu dvostruki break za dolazak na 5:1. No prednost nije uspio sačuvati do kraja. Vodio je 5:2 i imao 40:15, ali nije bilo dovoljno

Španjolac je vratio dva break zaostatka i set odveo u 13. igru. U 'tie-breaku' je dominirao od početka do kraja, Ćorić je triput izgubio svoj servis, Garcia-Lopez jednom manje i s konačnih 7:4 je riješio sve nedoumice oko prolaska u polufinale.

ATP Istanbul, četvrtfinale:

Carreno-Busta-Muller 6:2, 6:4
Haase - Kyrgios 3:6, 4:6
Ćorić - Garcia-Lopez 3:6, 6:7(4)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borna ĆorićATPATP EstorilGuillermo Garcia-Lopez

Ostale Vijesti