REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Mediji: “Italijo, lijepa li si!' A sad Španjolska koja je likvidirala Hrvatsku“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 08:10

Najbolje ocjene dobili su Barella i Jorginho bez obzira što je Chiesa proglašen igračem utakmice. Nacija je u u 'đir' uzela Dimarca koji je napravio pogrešku kakva se ne viđa ni u školi nogometa

Uvijek je nakon nastupa Talijana zanimljivo vidjeti što pišu njihovi mediji, što se govori na televiziji te kakvi su odjeci kod navijača. Svi su složni da je Italija bila bolja od Albanije, ali je ipak strepila do kraja jer nije uspjela vodstvo od 2-1 okruniti trećim golom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Corriere dello sport igračem utakmice proglasio je Nicolu Barellu, dao mu visoku ocjenu 7,5, jednako kao i izborniku Lucianu Spallettiju, ali i Jorginhu. Njih trojica bili u rubrici 'top', dok je Federico Dimarco bio 'flop'. Njega su u 'đir' uzeli na društvenim mrežama raznim postovima i komentarima s obzirom da je darovao vodstvo Albancima.

„Trenutak mraka, Bajrami mu je nestao kao u Bermudskom trokutu“, piše Corriere dello Sport, a u medijima se može pronaći i konstatacija da se takva pogreška ne viđa ni u školi nogometa, u najmlađim kategorijama.

Izbornika Spallettija hvale kako je pročitao utakmicu, mijenjao sustave, donosio dobre odluke.

„Barella je bio kao s drugog planeta, zasluge za gol su njegove. Treba uzeti u obzir u kakvom je stanju bio prije turnira“, dio je opisa ocjene.

Jorginha uspoređuju s osjećajem kada imate kontrolu prilikom igranja Playstationa...

Hvale i albanske navijače koji su zajedno sa suparnicima na tribinama pjevali talijansku himnu.

Glavni naslov je 'Konačno slavlje uz drhtaj na kraju', jer Albanci, točnije Manaj, imali su prigodu u završnici. Spominju se stadiona u Dortmundu gdje su u polufinalu SP-a 2006. godine izbacili Nijemce da bi otišli do kraja. Jedan naslov mogao bi se prevesti kao 'Italijo, lijepa li si'.

U dijelu teksta što ih čeka naglašavaju da sad igraju sa Španjolskom koja je likvidirala Hrvatsku.

Naslovnica u Gazzetti donosi sliku slavlja uz naslov 'Talijansko srce'. U kometaru su se dodirnuli i Hrvatske s kojom igraju nakon Španjolske. Vatreni su prema njihovu mišljenu bili solidini i talentirani.

'Bajrami nam je dao straha, ali su Bastoni i Barella okrenuli. Lijepo otvaranje Eura za Italiju', stoji u naslovu u Gazzetti.

Kasnije u emisijama na državnoj televiziji RAI zaključeno je da Federico Chiesa nije trebao biti igrač utakmice, bilo je boljih od njega, poput Barelle i Jorginha.

Tuttosport je uz naslov izvještaja stavio egidu 'ITALINTER', s obzirom da su igrači aktualnog prvaka Italije bili u prvom planu što se tiče golova.

'Dimarcova ludost, Bastoni izjednačio, Barella prizemljio Albaniju'. (dku)



Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaAlbanska nogometna reprezentacijaNicolo BarellaJorginhoFederico ChiesaFederico DimarcoLuciano SpallettiHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti