REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Spalletti se naspavao i odabrao - na Vatrene s četiri promjene u momčadi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 09:24

Ono što se jučer naslućivalo, ispostavilo se istinito

"Pod jaknom Luciana Spallettija rodila se antihrvatska Italija koja se za nit distancira od estetskike kako bi odigala na pobjedu", poručila je Gazzetta dello Sport u ponedjeljak ujutro dok je najavljivala sastav Italije za sraz s Hrvatskom koji je na rasporedu večeras u 21 sat Leipzigu (HRT2). Ono o čemu se jučer nagađalo, ispostavlja se kao istinito. Spallettti ide u radikalne promjene i za Vatrene uvodi četiri novosti.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fagioli je, kažu, još u subotu navečer zaspao uvjeren da će nakon popodnevnog treninga s Barellom zaigrati u Leipzigu, ali nakon jučerašnjeg jutra, izgubio je svaku nadu jer je Spalletti "testirao razboritost nove reprezentacije koju ćemo vidjeti protiv Hrvatske".

Poslijepodne, na konferenciji u Leipzigu, izbornik je to sažeo ovako: "Manje ljepote, više sadržaja. Kontinuitet i otpornost".

Konkretno kažu da u početnoj postavi neće biti Dimarco (oporavio se, ali zbog opreza će ostati na klupi), Pellegrini, Frattesi i Scamacca. Zato će u prvih 11 Darmian, Cristante, Cambiaso, Retegui.

"Spalletti je odabrao mišićavu stijenu, Cristantea za suzbijanje kvalitete hrvatskih ofenzivnih veznjaka. Darmian će zamijeniti svog suigrača iz Intera, Dimarca. Cabioso će biti jednako korišten i u obrani i u napadu na desnoj strani, a Retegui će više koristiti bez lopte i za presing nego Scamacca. S ovim novim duhom Italija će večeras pokušati doći do osmine finala. Slogan? Manje lijepa, ali kvalificirana", tvrde talijanski mediji.

MOGUĆA POSTAVA ITALIJE (4-1-4-1): Donnarumma - Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Darmian - Jorginho - Cambiaso, Cristante, Barella, Chiesa - Retegui

To je, dakle, momčad kakvu se i jučer najavljivalo, tako da ne bi trebalo biti iznenađenja. Ono što je sigurno je da Talijani idu na sve ili ništa, a tako će morati i Vatreni, žele li do druge faze turnira. (eg)



Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaEuro 2024Luciano Spalletti

Ostale Vijesti