REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Kojih 11 će na Vatrene? Spalletti izmiješao karte u početnom sastavu pa ostao bez još jednog igrača

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 23.06.24. | 16:43

Najnovije vijesti saznat ćemo za otprilike dva sata nakon press konferencije talijanskog izbornika zakazane u 18.45.

Talijanska nogometna reprezentacija sprema se za veliki okršaj s hrvatskom reprezentacijom (sutra, 21 sat, HRT2). Za to vrijeme, talijanski mediji budno prate svaki korak svoje reprezentacije koja je na ovom Euru bolje krenula nego li što su to učinili Vatreni, ali međusobni ogledi kroz povijest su na strani Hrvata. Posljednji dan prija same utakmice tako je bio posebno pod povećalom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oko 11 ujutro bio je trening Azzura, u 16.35 zakazan je charter let Dortmund-Leipzig, u 17.45 slijetanje, potom šetnja oko stadiona i konferencija za medije Spalettija i Alessandra Bastonija. Već od ranog jutra, nakon treninga, krenule su varijacije na temu talijanske formacije koja će izaći pred Dalićeve izabranike na travnjak. Naime, Interov Federico Dimarco trenirao je odvojeno nakon Španjolske zbog hematoma koji se nije sanirao, a tako je bilo i na današnjem treningu, iako je imao razgovor s izbornikom pa nije najsigurnije za reći hoće li ga možda u nekom trenutku ipak ubaciti u igru. Teško da ga Spalletti može koristiti protiv Hrvatske od prve minute i za njegovo se mjesto trenutno bore Cambiaso i Darmian, a potonji je vjerojatnija opcija. On je još jučer poručio:

"Pokušat ćemo igrati na našu kvalitetu, Hrvatska je jaka, osim Brozovića imaju puno kvalitetnih igrača i morat ćemo biti oprezni. No, igrat ćemo s našim oružjem i siguran sam da ćemo ih staviti u probleme. Nema kalkulacija, izaći ćemo na teren i ići na pobjedu."

Spalletti je jučer na treningu testirao formacije 4-2-3-1 i 4-3-3 s posljednjom linijom Di Lorenzo-Bastoni-Calafiori-Darmian, ali i trojicu u zadnjem redu kada je isprobao Gattija zajedno s Bastonijem i Calafiorijem. Na današnjem treningu je talijanski izbornik opet isprobavao i četvoricu i trojicu u zadnjoj liniji, a radio je promjene i na ostatku terena. Dopisnici Skyja javljaju da je Retegui iz Genoe bio od prve minute na terenu, a Scamacca na klupi, dok su Cristante i Cambiaso također bili starteri. To bi značilo da će iskusni Talijan miješa sve karte, a prema njihovim novinarima, formacija 4-1-4-1 čini se najizglednija za start protiv Vatrenih.

Obrana bi dakle, početno, trebala biti Di Lorenzo - Bastoni - Calafiori - Darmian. Jorginho bi bio iza linije Cambiaso -Cristante - Barelle - Chiese, a jedini napadač Retegui. U tranziciji, međutim, formacija može postati 3-4-2-1, s Cambiasom i Darmianom na bokovima, te Barelleom i Chiesom iza Reteguija.

Ipak, kasno popodne je stigla vijest da je Jorginho također van stroja i da njegova zamjena nije određena pa bi to moglo utjecati na izmjene u posljednji tren. Spominje se na njegovoj poziciji Fagioli ili Cristante, dok bi Fratessi ili Pellegrini mogli zaigrati uz Barellu. Najnovije vijesti saznat ćemo za otprilike dva sata nakon press konferencije talijanskog izbornika zakazane u 18.45. (eg)




Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti