REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Tudor: „Nadam se pobjedi. Dalić? Na ovim razinama ništa ne traje vječno. Za igru treba vremena? To je s**nje!“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 10:35

U razgovoru za Gazzettu dello Sport, bivši trener Lazija kratko je najavio ogled Hrvatske i Italije.

Prilično neočekivano okončana je suradnja između Tudora i Lazija. Jer, na klupi Biancocelesta je splitski strateg ostvario jako dobre rezultate, Lazio je izgledao puno bolje u završnici sezone pod njegovim vodstvom nego početkom iste kad je za kormilom bio Sarri, ali razmirice s predsjednikom Lotitom, baš kao i Tudorova ustrajnost da se inicijalni dogovor ispoštuje uzrokovali su njegov odlazak iz Rima. Nije pomogla ni poruka manje skupine navijača koja se obrušila na Tudora, ali u svakom slučaju si je Tudor tim kratkim mandatom u Laziju – povećao dionice!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sada je slobodan trener, traži novi angažman, dok se u medijima pojavi tek povremeno. U hrvatskim skoro pa nikad, u talijanskim ipak nešto češće. Sada je u razgovoru za Gazzettu kratko najavio ogled Hrvatske i Italije, a dao je i svoju 'prognozu' ovog ogleda koji je sasvim sigurno 'utakmica dana'.

"Kao navijač nadam se da će Hrvatska pobijediti, ali kao trener kažem da Italiji igraju dva od tri rezultata (pobjeda i remi, op.a.) i to je značajna prednost.“

Talijani su istaknuli kako bi Hrvatska mogla promijeniti izbornika nakon ovog Eura…

"Znamo da na ovim razinama ne može trajati vječno“, kratko je istaknuo Tudor, nakon čega je dodao: „Narod razumije da je ova skupina igrača uvijek davala sve za svoju zemlju i spremna je podržati je".

Tudor, da ne bi bilo zabune, u razgovoru za Gazzettu nije bilo kritički nastrojen prema Daliću, već je samo htio pojasniti kako svaki trener ima svoj rok trajanja te da je nemoguće da njegov mandat na klupi Vatrenih bude vječan.

Splićanin se potom osvrnuo na iskustvo igranja ovakvih utakmica: "U Italiji nema klinaca, odnosno mladih i neprovjerenih igrača, već igrača koji su igrali finale Lige prvaka i osvojili Europsko prvenstvo. Kao što često biva, sitnice će odlučiti."

Zaključno, bivši trener Lazija iznio je svoje mišljenje o Lucianu Spallettiju: "On je jedan od najboljih trenera na svijetu i na taktičkoj razini je vrlo dobar u pripremama utakmica. Često čujem da su potrebne godine da bi se izrazila određenu vrstu nogometa: sve je to sranje! Spalletti je vodio reprezentaciju nekoliko mjeseci i igra se odmah vidjela, kao i pobjednički mentalitet."



Tagovi

Igor TudorTalijanska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaItalijaHrvatskaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti