Action images
Action images

Hrvat i otac norveške rukometne zvijezde napustio klub nakon sedam godina

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 07.01.21. | 17:03

Mnogi su bili iznenađeni ovakvom odlukom, pogotovo jer je on najuspješniji trener u povijesti kluba.

Marinko Kurtović više nije trener norveškog rukometnog prvoligaša ØIF Arendala.

Nakon sedam godina u klubu Kurtović odlazi s mjesta glavnog trenera, a njegov zamjenik trebao bi biti imenovan do kraja ovog tjedna.

„Marinko Kurtović je ØIF Arendalov najuspješniji trener svih vremena. Bio je arhitekt iza nevjerojatno teškog posla podizanja kluba u vrhunsku momčad u elitnoj ligi. Kod nas će Marinko uvijek imati posebno mjesto ne samo u povijesnim knjigama, već i duboko u srcima. Sada mu želimo puno sreće s novim izazovima u budućnosti“, kaže generalni direktor ØIF-a Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Zanimljivo, Kurtović je Hrvat koji već je dugi niz godina u Norveškoj, a njegova kćer Amanda je jedna od najvećih zvijezda norveške rukometne reprezentacije s kojom je osvojila olimpijsko zlato i broncu, dva svjetska prvenstva te jedno europsko.

Amanda Kurtović u dvoboju protiv 'Kraljica šoka' / ReutersAmanda Kurtović u dvoboju protiv 'Kraljica šoka' / Reuters


Amanda igra na poziciji desnog beka, za reprezentaciju Norveške skupila je 118 nastupa i 291 pogodak, a u sezoni 16/17. bila je MVP norveške lige.

U kojem će klubu Marinko Kurtović nastaviti svoju karijeru zasad nije poznato, ali treneru njegovih referenci zasigurno neće manjkati ponuda.


Tagovi

OIF ArendalMarinko Kurtovićnorveška rukometna reprezentacijaNorveškaAmanda Kurtović

Ostale Vijesti