Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Preslagivanje u Zadru: Član šampionske momčadi napustio klub, no produžio je mladi talent

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.06.24. | 18:00

Po jedan novi odlazak i ostanak u Zadru

Iza košarkaša Zadra sjajna je sezona u kojoj su obranili naslov prvaka Hrvatske, a uz to su i osvojili Kup Krešimira Ćosića te igrali doigravanje u ABA ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon sezone prepune uspjeha, mnogi igrači podigli su svoju cijenu na tržištu, a prvi je to naplatio Arijan Lakić, koji je dogovorio prelazak u Partizan. Sada nam stiže informacija o novom odlasku s Višnjika. Krilni igrač Patrik Jambrović nije aktivirao klauzulu u ugovoru o produljenju ugovora za dodatnu sezonu. Ovaj 28-godišnji Čakovčanin u netom završenoj sezoni imao je skromnu ulogu u ABA ligi, gdje je skupio 21 nastup, ali uz tek 6.4 minute po dvoboju, što je koristio za 2.5 poena i 1.4 skokova.

Jambrović će tako samo jednu zadarsku sezonu upisati u radnu knjižicu, a još uvijek nije poznato gdje nastavlja parijeru. Prije dolaska u Zadar, igrao je za Međimurje, Kvarner, Zabok i Šibenku.

Za razliku od Jambrovića, klauzulu u ugovoru iskoristio je mladi talent Krševan Klarica, koji će zadarski dres nositi barem još jednu sezonu. Klarica je kroz cijelu sezonu fantastično koristio priliku koju je dobivao te je za 18 minuta postizao 9.5 poena, hvatao 3.1 skok i dijelio 1.6 asistencija po susretu, uz odličnih 40 posto za tricu. Zašto toliku minutažu nije dobivao u ABA ligi, već je u regionalnom društvu kroz cijelu sezonu dobio mizernu 51 minutu, pitanje je za trenera Danijela Jusupa. Klupa Zadra ionako je bila vrlo kratka kroz cijelu sezonu, a dijete kluba definitivno je zaslužilo pokoju minutu više na parketu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaKrševan KlaricaPatrik JambrovićKK Zadar

Ostale Vijesti