Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Split se ne šali: Stigla tri pojačanja, uključujući i reprezentativnog playa

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 08:10

Sjajan početak prijelaznog roka na Gripama

Klasična boljka hrvatskih košarkaških klubova u proteklih je nekoliko godina bilo prekasno sastavljanje rostera za novu sezonu. Naravno, često pod utjecajem sveopće neimaštine i siromaštva, posebno u odnosu na konkurenciju u regiji, no svejedno se mogla primijetiti značajna doza inercije na tržištu i panično sastavljanje rostera netom uoči priprema, odnosno nakon početka istih.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovog ljeta, ipak, svjedočimo značajno drugačijem trendu, osim u financijama i blokadama uništenoj Ciboni. Zadar i Split punom parom rade na potpisu novih igrača, kao i produljenju ugovora s igračima kojima su suradnje istekle po završetku sezone. Trenutno je na transfer tržnici najaktivniji Split, kojem je očito dosta gubljenja svih borbi za trofeje i odlučili su na vrijeme složiti momčad koja će biti konkurentna za domaće 'kante'.

Nakon što je prije 10-ak dana potpisao reprezentativni šuter i bivši igrač Cedevite i Zadra - Antonio Jordano, na Gripe su u posljednja dva dana sletjela još dva kapitalna pojačanja. David Škara, 29-godišnji krilni centar visok 203 centimetra novi je Žutih, za koje je potpisao dvogodišnji ugovor. Nakon mlađih kategorija provedenih u redovima Zadra, David je otišao u SAD na sveučilište, a najveći dio europske karijere proveo je u Francuskoj u kojoj je igrao od 2020. godine. Sada je konačno sazrijelo vrijeme za njegov povratak u hrvatsku klupsku košarku.

"Izuzetno se radujem dolasku Split u kojem pozitivna atmosfera i drago mi je što ću biti dio toga. Za mene osobno ovo je novi izazov, dugo vremena je prošlo otkako sam otišao iz hrvatske košarke. Veselim se zajedničkom građenju jedne uspješne priče i dobrim rezultatima, jer klub slavne prošlosti kakvu ima Split i navijači to zaslužuju", kazao je Škara za službene klupske kanale nakon potpisa.

Paralelno s dolaskom Škare, Split je produžio ugovor na još jednu sezonu s centrom Krešimirom Ljubičićem.

"Drago mi je što ostajem u Splitu jos jednu godinu. S klubom i trenerom sve sam brzo dogovorio vec na polovici sezone, imam njihovo povjerenje i osjećam se odlično u Splitu, imam veliku želju vratiti to povjerenje jednim od trofeja iduće sezone", rekao je Ljubičić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

No, možda i najveće pojačanje sletjelo je u drugi najveći hrvatski grad, nakon što je reprezentativac Hrvatske Borna Kapusta potpisao dvogodišnji ugovor sa Žutima. Kapusta pokriva poziciju playmakera, po smislu za asistenciju najbolji je hrvatski razigravač i od njegovog će pregleda igre imati koristi svi splitski igrači. Rođen je u Koprivnici, prošlu sezonu igrao je u ABA ligi za Studentski centar, a prije toga nosio je dres Cibone, Gorice, Zaboka i Križevaca, u kojima je s 16 godina napravio prve seniorske korake u Premijer ligi.

"Jako mi je drago da sam ovako brzo našao zajednički jezik s vodstvom kluba i trenerom, trenutno sam u reprezentaciji, ali isto tako jedva čekam da sezona krene i da krenem sa Splitom u nove pobjede. Mislim da je Split odličan grad za mene i suprugu i nadam se da ćemo svi zajedno uživati u pobjedama", izjavio je Kapusta, koji će nositi broj 44 na dresu.

Tri prinove i jedno vrlo bitno produljenje ugovora, dosadašnja je bilanca splitske uprave predvođene Teom Čizmićem. A nismo još niti na polovici lipnja. Prijelazni rok koji nagivještava znatno bolju budućnost splitske košarke. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Borna KapustaPremijer liga košarkašaABA ligaKK Split

Ostale Vijesti