Ništa od Ria - 'Barakude' pale u završnici finala Svjetske lige protiv Srbije

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.06.15. | 21:42

Hrvatska je u finalu Svjetske lige izgubila od Srbije s 9:6.

Srbija je došla do sedmog naslova pobjednika Svjetske lige, ali puno je važnije što su njihovi vaterpolisti već sada osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Hrvatska će svoju vizu tražiti na Svjetskom prvenstvu i kvalifikacijama.

Odlično su 'Barakude' krenule u utakmicu. Sjajnom igrom u obrani dirigirao je fantastični Josip Pavić koji je u prve dvije četvrtine imao 8 obrana od 10 udaraca srpskih igrača. Nakon izjednačenih prvih 8 minuta, a na početlu druge su Joković i Sukno doveli našu reprezentaciju do vodstva od dva pogotka prednosti. Tu smo prednost držali do sredine trećeg dijela, a onda je uslijedio pad u igri.

Doduše, treba priznati i kako je Srbija zaigrala bolje, pogotovo u obrani, a u napadu je Pavić jednostavno prestao skidati nemoguće. Protivnici su često dolazili do udaraca koje novi vratar Olympiacosa jednostavno nije mogao skinuti.

Srbi su krajem treće i početkom zadnje četvrtine napravili seriju 5:0 i tu je utakmica odlučena jer je našim igračima ponestalo snage, ali i vremena da naprave preokret.

Sukno i Joković su postigli po dva gola, a Vukičević i Bukić po jedan dok je Pavić na kraju prikupio 12 obrana. Kod Srba je najefikasniji bio Pijetlović s 3 gola.

U utakmici za treće mjesto Brazil je nakon peteraca pobijedio SAD.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetska liga u vaterpoluEuropsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti