Jugaši pobjedom nad Barcelonetom osigurali Final Six

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.03.17. | 07:29

Dva kola prije kraja grupne faze natjecanja u Ligi prvaka, vaterpolisti Juga izborili su plasman na završni turnir u Budimpešti.

Vaterpolisti Juga jučer su u osmom kolu skupine B Lige prvaka u domaćem bazenu u Gružu pobijedili Barcelonetu sa 11:10 i osigurali mjesto na završnom turniru Final Sixu, koji se od 25. do 27. svibnja održava u Budimpešti. Tamo će dubrovačka momčad braniti naslov europskog prvaka, kojeg je osvojila prošle godine.

U dvoboju protiv Barcelonete, Jugaši su dobro počeli i poveli 2:0, na poluvremenu su imali 6:3, a onda je uslijedio pad u igri Dubrovčana, koji dopuštaju gostima da se vrate u utakmicu. Barceloneta je izjednačila i povela sa 7:6. Vratili su se domaćini i osigurali neizvjesnu posljednju dionicu igre. Poveli su 9:7, no Španjolci opet poravnavaju, a Garcia i Fatović donose Jugu prednost, koju Barceloneta više nije uspjela stići.

Trostruki strijelac kod domaćina bio je Xavi Garcia, Pavo Marković, Josip Vrlić i Felipe Perrone su postigli po dva gola. Vratar Marko Bijač imao je 13 obrana. Goste je sa četiri pogotka predvodio Munarriz.

Jugaši su dva kola prije završetka grupne faze drugi na ljestvici skupine B sa 17 bodova, vodeći je Pro Recco sa 24. Prije Final Sixa, Jug očekuju još dva gostovanja, baš kod Pro Recca u idućem kolu te potom kod Egera, u dvoboju koji će odlučivati o poziciji s koje će se ići na Final Six.

Liga prvaka, 8. kolo, skupina B:

Jug - Barceloneta 11:10
Partizan - Hannover 13:9
Pro Recco - Eger 9:4

Poredak: Pro Recco 24, Jug 17, Eger 12, Barceloneta 8, Partizan 4, Hannover 3.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Vaterpolska Liga prvakavaterpoloBarcelonetaJug COjug

Ostale Vijesti