REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

FOTO Olimpijska baklja prošla put čak i pod morem, sada se vratila u kontinentalnu Francusku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 18:23

Na kraju dana baklja će se prošetati poznatim šetalištem u Nici, a nosit će ga nekoliko žrtava terorističkog napada u tom mjestu 14. srpnja 2016. godine.

Olimpijska baklja danas se vratila u kontinentalnu Francusku, nakon što je bila u vodama Mediterana, a baklju je donijela atletičarka Alice Modolo, koja je zaronila 40-ak metara ispod voda Sredozemnog mora u blizini luke Villefranche-sur- Mer.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon prolaska kroz Tahiti i plovidbe brodom do Guadeloupea, zatim Martiniquea i otoka Antila, baklja je zaronila u luku Villefranche, koja je zbog dubine zaštićene od vodenih struja povlašteno mjesto za treninge i ronilačka natjecanja. Ovo nije prvi put da je olimpijska baklja pod vodom, a to se dogodilo na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. Tada je baklja tri minute bila pod vodom u blizini Velikog koralnog grebena, a prije Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. ronioci su se izmjenjivali na dubini od 13 metara u Bajkalskom jezeru.

Alice Modolo jutros je zaronila kako bi uzela "vodenu" baklju, koju je potom zamijenila klasična olimpijska baklja s kojom je čamcem stigla do obale. Baklja će danas posjetiti Monako, gdje će je dočekati pilot Formule 1 Charles Leclerc, a nosit će je princ Albert od Monaka i njegova supruga Charlene. Na kraju dana baklja će se prošetati poznatim šetalištem u Nici, a nosit će ga nekoliko žrtava terorističkog napada u tom mjestu 14. srpnja 2016. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Olimpijske igre 2024

Ostale Vijesti