Barakude u ruletu peteraca slavile protiv Talijana za polufinale Svjetske lige, Pavić junak!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.06.15. | 20:17

Hrvatski vaterpolisti izborili su polufinale Super finala Svjetske lige u talijanskom Bergamu.

Izabranici Ivice Tucka su nakon ruleta peteraca s ukupnih 14:12 pobijedili domaćina Italiju i izborili plasman u polufinale Svjetske lige. Tamo ih čeka SAD, koji je iznenadio Mađarsku.

Pravi junak utakmice koja je u regularnom dijelu završila 10:10 bio je vratar Josip Pavić, koji je obranio peterac Di Fulviju.

Hrvatska je dobro otvorila susret s domaćinima, vodila je 2:0 golovima Jokovića i Sukna, pa i 3:1, ali su se Talijani uspjeli vratiti i nadoknaditi zaostatak.

U drugoj četvrtini su poveli 5:4, a naši nisu triput zaredom uspjeli doći do pogotka s igračem više, no onda je Sukno poentirao za izjednačenje 5:5. Činilo se da će se s izjednačenim rezultatom otići na odmor, ali je Di Fulvio tri sekunde prije kraja, pogodio za vodstvo 6:5.

'Barakudama' je ponovno gorjelo pod nogama. Prisjetili smo se katastrofalnog otvaranja nastupa u Bergamu i teškog poraza od Brazila, a sjetili su se valjda i sami igrači jer su treću dionicu odradili konačno kako treba. U razmaku od samo tri minute Hrvatska je postigla tri gola i povela 8:6.

I vratar Pavić je bio siguran te smo s dva razlike ušli u posljednju dionicu. Petković nije realizirao peterac, a mali pad u našoj igri iskoristili su domaćini koji nakon 11 minuta posta, uspijevaju svladati Pavića. Ubrzo su i izjednačili, ali nisu se niti naši predavali.

Sukno i Lončar su bili precizni za novo vodstvo od plus dva, 10:8. No, sreća nije dugo trajala. Di Fulvio je pogodio za 10:9, a 20 sekundi prije kraja Luongo izjednačava na 10:10. Paškvalin je imao posljednji udarac, ali je sa zvukom sirene i s udaljenosti od dva metra promašio prazan gol i o prolazu u polufinale su morali odlučivati peterci. Tu je uspješnija bila Hrvatska.

U polufinalu sutra naše vaterpoliste očekuju Amerikanci, koji su iznenadili Mađarsku s 8:7. U drugom polufinalu igrat će Brazil bivšeg hrvatskog izbornika Ratka Rudića, koji je pobijedio Australiju s 9:8 protiv Srbije, koja je s 25:10 nadigrala Kinu.

Osvajač Svjetske lige, natjecanje koje je Hrvatska osvojila 2012. godine, izborit će plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine. 

Svjetska liga, završni turnir, četvrtfinale:

Brazil - Australija 9:8
Mađarska - SAD 8:7
Hrvatska - Italija 14:12 (nakon peteraca)
Kina - Srbija 10:25 

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportoviSvjetska ligaSvjetska liga u vaterpolu

Ostale Vijesti