Barakude na prvom ispitu u Novoj godini kod Oranja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.01.17. | 08:20

Hrvatski vaterpolisti večeras gostuju u Eindhovenu kod Nizozemske u trećem kolu Svjetske lige.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nakon dva kola Svjetske lige vodeća u skupini B s maksimalnim učinkom – dvije pobjede, protiv Francuske i Grčke.

Danas je očekuje novi ispit u Svjetskoj ligi – utakmica protiv Nizozemske, koja ima pobjedu protiv Francuske i poraz od Grčke.

Nizozemci su prvi protivnici izabranicima Ivice Tucka u Novoj 2017. godini i Hrvatska ne bi trebala imati većih problema s uzimanjem maksimalnog plijena. Novo lice u reprezentaciji je centar Barcelonete, Luka Lozina, kao i igrač talijanske Savone, Kristijan Milaković. Tu su i Loren Fatović, Ivan Marcelić, Marino Čagalj...

Odlučio sam da se nikad više ne dovedemo u situaciju u kojoj ćemo ovisiti o samo 14-15 igrača, pa smo onda u problemu kada se jedan ozlijedi, drugi oboli ili što već. Sada ih imamo na popisu najmanje 20-22 jer uz ove koji su ovdje nemojmo smetnuti i Buljubašića koji je ozlijeđen, a pratim intenzivno i rad svih ostalih. Samo s pojačanom konkurencijom možemo doći do podizanja kvalitete“, rekao je Tucak za Sportske novosti.

U Nizozemskoj nema Mara Jokovića, koji očekuje prinovu u obitelji, dok je Ante Vukičević bolestan. Treći vratar Duje Jelovina, centar Ivan Krapić i vanjski igrač Ivan Domagoj Zović su ispali s popisa putnika za Nizozemsku.

13 igrača na koje Tucak računa danas u Nizozemskoj su vratari: Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Luka Lončar i Luka Lozina, braniči Andro Bušlje, Marko Macan i Marino Čagalj te vanjski igrači Sandro Sukno, Kristijan Milaković, Xavi Garcia, Luka Bukić, Loren Fatović i Anđelo Šetka.

Utakmica trećeg kola skupine B Svjetske lige između Nizozemske i Hrvatske u Eindhovenu počinje u 20 sati.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivica TucakvaterpoloSvjetska liga u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti