Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Varaždin - Dinamo 0-1: Nevistić na poštedi zbog manjih problema s leđima, prvijenac Kolumbijca

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 15:40

Mnoge je iznenadila odluka Nenada Bjelice da na vrata u Varaždinu pošalje Danijela Zagorca, ali u njoj nema neka dublje pozadine

Nenad Bjelica promijenio je u Varaždinu četiri igrača u odnosu na utakmicu s Monacom. Na klupi su ostali Bernauer, Petković i Ademi, u prvih 11, u onom originalnom sustavu s četvoricom u zadnjoj liniji, zaigrali su Hoxha, Cordoba i Kulenović. A četvrta je promjena - na vratima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mnoge je iznenadila Bjeličina odluka da na gol stavi Danijela Zagorca umjesto neupitnog Ivana Nevistića, koji nije bio niti na klupi. No, u toj odluci nema neke dublje pozadine, nema logike da bi Dinamov trener odmarao prvog vratara zbog forme, Nevistić je, unatoč slabijoj reakciji kod Monacova prvog pogotka, stabilan i u odličnom razdoblju. Razlog bi, dakle, mogla biti ozljeda, ali niti tu nema prevelike drame. Nevistić se, naime, zadnjih dana žalio na probleme s leđima pa je utakmicu propustio zbog poštede i predostrožnosti. Ne bi ta ozljeda trebala biti ozbiljnija, Nevistić će u reprezentativnoj stanci zaliječiti probleme i biti na raspolaganju za prvu iduću utakmicu.

Foto: Luka Stanzl/PixsellFoto: Luka Stanzl/Pixsell

A Varaždinov trener Nikola Šafarić na klupi je ostavio Michelea Šegu. Bio je bolestan i upitan za utakmicu, ipak se oporavio da može početi s klupe, dok te sreće nije bio Aleksa Latković, koji je još uvijek virozan i nije mogao ni do zapisnika.

Nakon dvije velike propuštene prilike Varaždinaca (Tepšić vratnica, Mamiću Zagorac obranio) Dinamo je poveo iz prve prave prilike. Pogriješio je Lamine Ba, Kulenović proigrao Baturinu, nakon nekoliko lažnjaka 'desetka' Modrih nabacila je ljevicom, a Juan Jose Cordoba glavom s pet metara sproveo loptu u mrežu Zelenike za 0-1 i svoj prvijenac u dresu Purgera.

Na poluvremenu je trener domaćih napravio jednu izmjenu, Marko Dabro je zamijenio Vaneta Jovanova, prešao je Varaždin na 4-2-3-1.

Od 56. minute Bjelica je uveo Špikića i Roga umjesto Cordobe i Baturine, a Šafarič od 65. Ćorića i Šegu umjesto Mitrovskog i Poldrugača.

Od 73. minute za Dinamo su ušli Petković i Mbuku umjesto Kulenovića i Hoxhe.

Dvije minute kasnije Šafarić je odgovorio Domjanićem i Maglicom umjesto Mamića i Tepšića.

Kako je objavio službeni spiker Dražen Novosel, na utakmici je nazočno 7314 gledatelja.

I dalje nema nijedne prilike nakon vodećeg pogotka gostiju. Kao da se prijeti praznim puškama, svježim pričuvama unatoč.

U 87. minuti Sučiću je razbijena arkada u skoku, pa ga je dvije minute kasnije zamijenio Ademi. Javnu opomenu Duje Strukana dobio je Bjelica, a četvrti sudac pokazao sedam minuta sudačke nadoknade, jer nešto ranije se ukazivala pomoć Zagorcu. Koji je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade opomenut zbog odugovlašenja. I to je bilo to, ostalo je 0-1, nisu Varaždinci uspjeli priprijetiti niti iz prekida. (T.N./N.L.)




Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHrvatska nogometna ligaIvan Nevistić

Ostale Vijesti