Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Bjelica: “Očekivali smo našu bolju partiju i bolji teren! A postoji razlog zašto je Ristovski kapetan“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 18:40

Dinamov trener nahvalio je Varaždince nakon pobjede (1-0), priznao da je zadovoljan pobjedom, ali ne i prezentacijom svoje momčadi

Nenad Bjelica bio je, na kraju, ipak zadovoljan, pobjedom (1-0) u Varaždinu. Dinamo je uzeo tri boda, nakon europske utakmice ovaj put nije kiksao. Pogodak Cordobe bio je dovoljan za trijumf i to je ono što će se pamtiti iz ove utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam našim igračima i navijačima, koji su nas pratili u velikom broju. Igračima čestitke, jer su na teškom terenu, protiv kvalitetnog protivnika i uz umor, odigrali ozbiljnu utakmicu. Znali smo i patiti, kad je protivnik išao va banque, ali smo na kraju uzeli tri boda.Imali smo vrlo kvalitetnog protivnika, koji nas je ugrozio nekoliko puta, a onda smo se preformulirali, pokrenuli i nismo imali više puno problema. Ne možemo biti zadovoljni izvedbom, očekivali smo bolju partiju, ali i bolji i teren.", kazao je Bjelica i objasnio zašto je kapetansku traku na početku utakmice ponio Stefan Ristovski, a ne Danijel Zagorac, kako bi po hijerarhiji trebalo biti.

"Po hijerarhiji je Zagorac kapetan, ali u razgovoru prije utakmice smo se dogovorili da bude Ristovski kapetan, zbog lakše komunikacije sa sucem. Zagorac zna da ga ja smatram jednim od kapetana, kao i Ademija i Petkovića, nema tu problema, više njih može biti vođa, sve je stvar dogovora."

Prije pet godina, nakon Atalante, Dinamo je u Varaždinu 'kihnuo' (0-1), sad je uzeo puni plijen. Iako je Varaždin danas puno ozbiljnija momčad.

"Varaždin je vrlo ozbiljna momčad, nije čudno da su dobili samo pet golova u devet kola, to nije slučajno. Radi Nikola Šafarić sjajan posao, ako ostanu zdravi i na okupu, ovi se igrači imaju pravo nadati i borbi za četvrto mjesto."

Dinamo će u stanci odigrati i jednu utakmicu.

"U utorak idemo u Sv.Martin, odradit ćemo utakmicu s Poletom, bit ćemo tmo tri dana. Onda ćemo dati tri dana slobodno i od ponedjeljka se pripremati za utakmicu s Istrom. Shvatit ćemo ozbiljno i tu utakmicu s Poletom, kad igramo Ligu prvaka, HNL, Kup ili bilo koju utakmicu, imamo grb Dinama na dresu i pristup mora biti najozbiljniji."

Upitan je još termin utakmice s Bjelovarom u Kupu, zbog igranja u Ligi prvaka nema adekvatnog termina za Modre.

"Pokušavamo naći termin, ali zasad nismo uspjeli. Kad bi nama odgovaralo, u veljači, oni su u pripremnom procesu pa razgovaramo o tome da odigramo možda u idućoj stanci u studenome. Međutim, nama će i tada nedostajati reprezentativci pa nije idealno, jer, kao što sam rekao, želimo svaku utakmicu ozbiljno shvatiti. Kup je važno natjecanje i želimo se što bolje prezentirati."(T.N.)



Tagovi

GNK DinamoNK Varaždin

Ostale Vijesti