/IPA/PIXSELL
/IPA/PIXSELL

Učenik zamalo nadmašio učitelja: Pašalić opet zabio, Inter kiksao u pohodu na titulu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.04.22. | 22:12

Sjajnu utakmicu odigrale su momčadi Ivana Jurića i Gian Piera Gasperinija

Trenerski počeci hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića vezani su uz Gian Piera Gasperinija. Bio je Jurić pomoćnik talijanskom treneru u Interu i Palermu, a onda je krenula njegova samostalna karijera u kojoj je postao jedan od cijenjenih trenera u Italiji. Danas je Jurić na klupi Torina s kojim je gostovao u Bergamu kod Atalnate koju vodi Gasperini u zaostalom 20. kolu Serie A. Kažu da je učitelj uspio kad ga nadmaši učenik, a čini se da je Jurić na dobrom putu. Prvi put ove sezone bilo je 2:1 za Atalantu, a danas su njihove momčadi odigrale čudesnu utakmicu koja je završila rezultatom 4:4.

Krenulo je idealno za Torino poveli su već u četvrtoj minuti golom Sanabrije na asistenciju Muriela, no brzo je uslijedio odgovor Atalante. Prvo je Muriel zabio iz penala u 18. minuti, a onda je u vodstvo Božicu doveo De Roon na asistenciju Muriela u 23. minuti. Samo dvije minute ranije poništen je gol Pessine zbog zaleđa i tu se zaustavila Atalanta, privremeno.

Loša vijest za Jurića bila je i 31. minuti kad je zbog nove ozljede morao izaći Marko Pjaca, a zamijenio ga je Josip Brekalo. Osmijeh na lice vratio mu se u 36. minuti kad je s bijele točke precizan bio Saša Lukić, a isti igrač na isti način ponovno ga je razveselio u 63. minuti. Tragičar ovog susreta bit će Freuler, prvo je napravio jedanaesterac iz kojeg je Torino izjednačio, a onda je zabio i spektakularan autogol iz kojeg su gosti poveli s 4:2.

Vidio je Gasperini u toj 68. minuti da više nema šale pa se odlučio na svog džokera Marija Pašlića kojeg u igru šalje umjseto tragičara Freulera. Pokazat će se to sjajan potez za talijanskog trenera jer od Pašalića kreće naad u preokret. Samo deset minuta na terenu bilo mu je dovoljno da zabije svoj drugi pogodak zaredom i 11. ukupno ove sezone u Serie A. Od njega je krenula akcija u 78. minuti kad je s centra krenuo i odigrao dupli pas s Murielom, a ovaj mu poslao loptu u prostor. Pašalić je odavno poznat da ovakve situacije rješava bez pola muke pa je s lakoćom instinktom pravog golgetera zabio za 3:4 na Bergamu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Do izjednačenja od 4:4 dovodi najbolji igrač današnjeg susreta Muriel. Upisao je danas dva gola iz penala i dvije asistencije. Igrao je David Zima iz Torina rukom u svom kaznenom prostoru, a nakon provjere s VAR-om sudac Abisso pokazuje na bijelu točku odakle je precizan za egal bio Muriel.

Sve pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE

U ranijem terminu Udinese je iznenadio Fiorentinu u Firenci slavljem od 4:0, a zabijali su Mari(12'), Deulofeu(36'), Walace (90+2'), Udogie (90+6'), dok je u trećem zaostalom susretu ovog 20. kola kiksao Inter kod Bologne.

Slavili su domaći s 2:1, a krenulo je idealno za goste kad je zabio Ivan Perišić projektil u trećoj minuti. Inače ordinira po lijevoj strani, a u trećoj minuti primio je loptu na lijevoj strani, odigrao dupli pas i onda je krenula magija. Provukao je kroz noge napadaču Bologne Barrowu koji se vratio u obranu i onda raspalio projektil s ruba kaznenog prostora koji je bio neobranjiv za Skorupskog. Perišiću je ovo šesti gol ove sezone u Serie A, a upisao je i šest asistencija.

No, brzo su se domaći vratili u igru prvo golom Arnautovića u 28. minuti, a onda i Sansonea u 82. za 2:1 nakon nevjerojatne greške vratara Radua.

Inter je ovim kiksom ostao dva boda iza Milana u borbi za drugi Scudetto zaredom i propustio priliku preskočiti gradske rivale na ljestvici Serie A.



Tagovi

Ivan JurićGian Piero GasperiniMario PašalićIvan Perišić

Ostale Vijesti