undefined
undefined

U iščekivanju golijade: Talijanska "Božica" spremna za nizozemske "Kopljanike"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 15:26

Utakmica počinje u 21 sat.

S početkom od 21 sat u Bergamu počinje - prema predviđanjima - najzanimljivija i najatraktivnija utakmica prve večeri 2. kola Lige prvaka. Dvije izrazito efikasne momčadi, Atalanta i Ajax, predvođene sjajnim trenerima Gian Pierom Gasperinijem i Erikom ten Hagom, ukrstit će mačeve na stadionu Atleti d'Azzurri.

Ili bolje rečeno ukrstit će koplja, barem u slučaju nizozemske momčadi čiji je to zaštitni znak. Amsterdamski klub minulog je vikenda utrpao 13 komada slabašnom novopečenom prvoligašu Venlu, a prije toga su dobrano namučili Liverpool upisavši minimalan poraz od novog prvaka Engleske.

Ako sjajnoj formi pridodamo i "prstohvat" jednog niza iz povijesti, poput onog prema kojem je Ajax neporažen na posljednjih 15 gostovanja u Ligi prvaka, navijači nizozemske momčadi imaju se čemu nadati.

Ali, to isto treba reći i za Atalantu.


Ove sezone "La Dea" nastavlja gdje je stala na kraju posljednje. Prosječno zabijaju 3,83 gola po utakmici u ovoj još uvijek "mladoj" sezoni. Štoviše, njihove utakmice obiluju golovima pa tako u 90 minuta prosječno vidimo 5,16 golova na njihovim susretima.

Isto je vrijedilo i prošlog tjedna kad je rutinski riješeno gostovanje kod danskog Midtjyllanda sa 4:0, a poprilično neočekivan bio je poraz ovog vikenda od Sampdorije sa 4:1.

Moguće da su momci iz Bergama "udarili o zid" samo ovog vikenda, a moguće da je neka kriza na pomolu. Teško je procijeniti, ali ovdje se svakako više isplati odigrati na golova - na pregršt golova, ako inzistirate - nego na konačan ishod.

Oklada da će oba tima dati gol i minimalno četiri gola na utakmici daje tečaj 1,95, a da će obje momčadi dati minimalno po dva gola, tečaj je 3,05. Za one koji baš vole više tečajeve, a ono što se čini kao vrlo realna oklada jest da će obje momčadi dati barem po gol u prvom i drugom poluvremenu, a tečaj na to jest vrtoglavih 6,50


Tagovi

Gian Piero GasperiniErik ten Hag

Ostale Vijesti