Španjolski izbornik objasnio nepozivanje svojih zvijezda

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.05.16. | 19:20

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque je objasnio zbog čega je na svom preliminarnom popisu kandidata za skorašnje Europsko prvenstvo u Francuskoj izostavio Diega Costu, Santija Cazorlu, Fernanda Torresa, Paca Alcacera, Juana Matu...

Vicente del Bosque je istaknuo kako jednostavno ne mogu računati na igrače koji nisu u potpunosti spremni i zdravi. S njegove liste 25 kandidata za Euro tako je otpao veznjak Arsenala Santi Cazorla, a mnogo komentara privukao je izostanak Diega Coste. Napadač Chelseaja je propustio posljednje dvije utakmice sezone i pokrenuo nagađanja kako bi mogao preskočiti nastup u Francuskoj, a očito je da se del Bosque nije želio kockati s 27-godišnjakom.

Nema Torresa, Coste ni Mate - ovo je reprezentacija Španjolske za Euro

Cazorla je tek vratio nakon petomjesečnog izbivanja zbog ozljede na kraju sezone, a Del Bosque kaže kako si ne može priuštiti da vodi igrače koji nisu u top formi.

Nismo željeli imati previše igrača koji su pod sumnjom zbog fizičkog stanja. Nikada nije lako. Moramo napraviti ono što mislimo da je najbolje za momčad“, pojasnio je španjolski izbornik, dodajući:

Sve smo dobro proanalizirali. Ne želimo da nam se obije o glavu ako uzmemo igrače koji nisu u najboljem stanju. Dvojica su nam ozlijeđena Lucas Vazquez i David Silva“.

 A baš se umjesto Coste odlučio za Lucasa Vazqueza.

Što se tiče Vazqueza, tu je sasvim drugačija situacija jer smo uvjereni da će neminovno biti u formi i da će se oporaviti. Još prije nego što se ozlijedio smo već odlučili da će biti na listi. Ali zbog toga smo objavili popis s 25 igrača“, kazao je španjolski izbornik te dodao:

Jedini s kime sam razgovarao je Sergio Asenjo, kako bih saznao u kakvom je stanju. Rekao mi je da je sretan i da je za njega mjesto na listi za rezerve nagrada. Malo sam tužan zbog onih koji zaslužuju biti ovdje s nama, ali nažalost nisam mogao drugačije“, požalio se Del Bosque, naglašavajući:

Da smo pozvali Cazorlu i Alcacera, trebali smo onda izbaciti dvojicu drugih. Napravili su nevjerojatan podvig da budu s nama. Cazorla je bio ozlijeđen pet mjeseci, ali ne smatramo da je dobra odluka voditi ga. Kada ćemo ga pozvati, vjerovat ćemo mu. Jednostavno tražimo one koji su u najboljem stanju“.

Izostavio je Del Bosque i Gaspara i Matu.

Morali smo donijeti neke odluke. Kada smo u dilemi, razmišljamo o onome što bi bilo najpraktičnije“.

Objasnio je i situaciju s Fernandom Torresom.

Uvijek je imao priliku. Donijeli smo odluku u skladu s razmišljanjima što bi bilo najbolje“.

I na kraju je zaključio:

I sam sam bio u ovakvoj situaciji u kakvoj su neki igrači. Znam kakav je osjećaj ne naći se na popisu reprezentativaca i uvijek to imam na umu kada objavljujem kandidate“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Diego Costaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016španjolska nogometna reprezentacijaVicente Del Bosque

Ostale Vijesti