KRAJ: Real Madrid - Ajax 1:4

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 05.03.19. | 22:42

Trenutni rezultat je 1-4.

REAL MADRID - AJAX 1:4

86' Promašaj Ajaxa! Ziyech s pet metara gađa iznad grede.

83' Nevjerojatna greška Reala! Modrić i Benzema su sami iašli na vratara Onanu, De Jong je izgubio loptu, ali hrvatski reprezentativac je na pet metara išao asistirati Benzemi koji se poskliznuo, a u nastavku akcije Bale gađa vratara Onanu.

73' KAAAKVA GOLČINA! Lasse Schone je pucao direktno iz slobodnog udarca s lijeve strane iz jako teške pozicije. Velika greška Courtoisa, ali majstorski pogodak Danca za 4-1.

71' GOL! Asensio je zabio pogodak za 3-1 i kakvu takvu nadu u prolaz. Realu trebaju još dva pogotka.

68' Bale je pucao desnom nogom, ali to je bilo previše traljavo te je Onana uspio obraniti nogama njegov pokušaj.

66' GOOOL! Fantastičnu predstavu Dušan Tadić je potvrdio fantastičnim golom! Mazroui je oduzeo loptu Reguilonu, Ajax je napravio kontru u tri poteza, a srpski napadač zabija u rašlje s desetak metara udaljenosti za velikih 3-0. Nekoliko minuta je sudac Brych čekao potvrdu VAR-a na regularnost pogotka, ali u konačnici je odlučeno da je sve regularno.

59' Mazroui je pucao! Lopta odlazi u vanjski dio mreže.

58' Kakva šansa! Benzema je jednostavnim bicklom izbacio Zoyecha, potom je pucao s vrlo teškog kuta s lijeve strane, a lopta odlazi pored vratnice. Bit će gol aut za Ajax.

54' Reguilon je centrirao s lijeve strane, Benzema je najviši u skoku, ali njegov udarac glavom je mlak zbog mlakog ubačaja. Onana mirno kupi loptu u svoje naručje.

51' Novi sjajan potez Tadića! Primio je loptu na vrhu šesnaesterca, mirno je sačuvao, da bi potom fantastično proigrao van de Beeka čiji udarac brani Courtois.

49' Real je puno odlučnije i konkretnije ušao u drugi dio. Prvo je Modrić presreo Ziyechevo ispucavanje, osvojio je 20-ak metara, ali njegov šut blokiraju gosti. U nastavku akcije Asensio puca iskosa, Onana je ostao ukopan, ali njegov udarac odlazi pored gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2' KRAJ PRVOG POLUVREMENA. fantastičnih prvih 45 minuta u kojima smo osim dva gola vidjeli i gredu te stativu Reala, a iz igre su zbog ozljede morali izaći Lucas i Vinicius.

42' Stativa! Ovog puta Bale gađa iz vrlo nezgodne pozicije, Onana je već bio svladan, ali lopta gađa stativu.

41' Nova prilika! Asensio je pokušao ugroziti vrata gostiju, ali obrana Kopljanika blokira njegov udarac.

35' Nove loše vijesti za Real - ozlijedio se Vinicius prilikom udarca otprije nekoliko minuta, a umjesto njega ulazi Marco Asensio.

34' Opasna prilika za Ajax! Ziyech uzima loptu, nakon loše predaje Balea, i puca s vrha šesnaesterca, ali Courtois brani.

31' Dobra prilika Viniciusa! Benzema i Modrić sjajno su odigrali kontru, hrvatski veznjak odigrava dugi pas za Viniciusa koji lomi Mazrouija, ali puca iz nezgodne pozicije te lopta trese mrežu samo sa vanjske strane.

29' Solari odmah radi izmjenu! Gareth Bale ulazi u igru umjesto Lucasa Vasqueza.

23' Onana brani! Lucas je dobro pucao, ali kamerunski golman odličnom intervencijom spriječava njegov pokušaj.

22' Još jedna velika šansa za goste! Neres je ponovno izašao sam na belgijskog golmana, ali njegov lob pokušaj odlazi preko gola.

 

18' GOOOL! Ajax u ovom trenutku ima prolaz! Dušan Tadić ponovno je priredio 'pola gola', dobio je loptu na sredini terena, riješio se prvog čuvara, potom i Zidaneovim 'roulettom' skida s leđa i drugog, a potom fantastičnom loptom u prostor šalje u gol priliku Davida Neresa koji zaobilazi Courtoisa i zabija za 2-0.

16' Sada je Modrić ostavio loptu na vrhu šesnaesterca za Kroosa, ali njegov udarac odlazi daleko od vrata.

12' Potencijalno opasna prilika domaćih. Benzema i Lucas su dobro kombinirali, Španjolac je u izglednu priliku izbacio Kroosa, ali Nijemac radi potez viška te se redovi Ajaxa uspijevaju konsolidirati.

7' GOL! Ajax je šokirao domaćina na Santiago Bernabeuu! Brzu kontru odradili su Kopljanici, Dušan Tadić je probio po desnoj strani, zabio se kao šilo u šesnaesterac da bi potom ostavio povratnu loptu za Hakima Ziyecha koji neobranjivo puca za 1-0 gostiju.

4' GREDA! Lucas Vasquez je centrirao s desne strane, a Varane sam kao duh sa pet metara puca oštro glavom, ali njegov pokušaj odsjeda na gredi.

3' Modrić je zakuhao situaciju u suparničkom šesnaestercu, ali gosti čiste.

1' Utakmica je počela.

********

Nogometaši Real Madrida i Ajaxa s početkom od 21 sat odigrat će uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Na kultnom Santiago Bernabeuu, domaćini brane prednost od 2-1 ostvarenu u Amsterdamu kada su pogotke za pobjedu postigli Karim Benzema i Marco Asensio.

Španjolac koji je donio pobjedu u Nizozemskoj neće zaigrati od prve minute, kao ni nezadovoljnici Gareth Bale i Marcelo, koji će početi na klupi. Zbog nakupljenih žutih kartona neće biti ni kapetana Sergija Ramosa, ali će zato od prve minute Kraljevski klub predvoditi hrvatski kapetan Luka Modrić, a Ramosa će mijenjati Nacho. Isco se ponovno nije našao ni u zapisniku.

S druge strane, trener gostiju Ten Hag na travnjak će od prve minute poslati najjaču momčad koju ima na raspolaganju.

REAL MADRID:

Courtois – Reguilon, Varane, Nacho, Carvajal – Modrić, Casemiro, Kroos – Vinicius, Benzema, Lucas

AJAX:

Onana – Tagliafico, Blind, de Ligt, Mazraoui – de Jong, Schone, Van de Beek – Neres, Tadić, Ziyech

(Foto: Reuters)


Tagovi

Luka ModrićSergio RamosNachoGareth BaleMarcelo

Ostale Vijesti