REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Slučajni milijunaši? Niželigaš će dobiti preko 22% iznosa idućeg transfera zvijezde Red Bull Salzburga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 16:43

19-godišnjak će sigurno napustiti Austriju za nekoliko desetaka milijuna eura…

Iako je nogometna scena prepuna talentiranim klincima sa svih krajeva svijeta, neka imena jednostavno iskaču iz konkurencije. Jedno od tih imena je svakako ono Karima Adeyemija, trenutno najjače napadačke perspektive Red Bull Salzburga.

19-godišnji napadač igra sezonu života. U 10 utakmica austrijske Bundeslige upisao je osam golova i jednu asistenciju, a u dva kola Lige prvaka pridodao je dva gola i asistenciju. Adeyemi je najučinkovitiji igrač austrijskog prvaka, a njegove igre nije mogao ignorirati ni njemački izbornik Hansi Flick koji ga je u ovom kvalifikacijskom ciklusu pridružio A-selekciji. Već u debiju protiv Armenije upisao je svoj prvi pogodak.

Ovaj mladić rođen je u Münchenu. Kao dijete bio je član Bayernove akademije, ali nije zadiovoljio struku bavarskog velikana i preselio je u omladinski pogon lokalnog četvrtoligaša SpVgg Unterhachinga. Ovdje je počeo njegov procvat i golgeterska dominacija u omladinskim ligama. Kao 16-godišnjak pred sobom je imao ponude klubova poput Chelseja, ali se odlučio za preseljenje u Salzburg, gdje sada igra uz našeg Luku Sučića.

I upravo tu leži ključ ove priče. Unterhaching će, kako tvrdi Bild, dobiti čak 22.5% od ukupnog iznosa idućeg transfera ovog darovitog napadača! Prevedeno, ako ga Salzburg proda za procijenjenu vrijednost s Transfermarkta (20 milijuna eura) niželigaš bi mogao utržiti preko 5 milijuna eura u svoju blagajnu. U stvarnost je taj potencijal kudikamo veći. Ako Adeyemi nastavi zabijati, u red bi moglo stati nekoliko velikana kojima fali klasični “killer”.

Trenutno je najozbiljniji ponuditelj Borussija Dortmund. Adeyemiju ugovor ističe tek za tri godine pa je plaćanje odštete izgledno.

Adeyemi je porijetlom Nigerijac po ocu te Rumunj po majci.

 


Tagovi

Karim AdeyemiRed Bull SalzburgBorussia Dortmund

Ostale Vijesti