REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Ronaldo predstavio film i priznao: "Liječim se već dvije i pol godine, svog problema ranije nisam bio svjestan"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 10:40

'Pravi' Ronaldo, Brazilac, razgovarao je za Marcu povodom izlaska dokumentarnog filma o njegovu životu i karijeri te pričao o depresiji i problemima s kojima se nosio u karijeri

DAZN-ov dokumentarni film intrigantnog naslova: 'Uspon, pad i iskupljenje Ronalda' predstavljen je u Madridu. Radi se, naravno, o 'pravom' Ronaldu, Brazilcu, koji danas privlači pažnju izgledom, točnije, kilažom uopće ne liči na nekad najboljeg nogometaša svijeta. Za neke i najboljeg svih vremena. Povodom izlaska filma Ronaldo je dao intervju španjolskog Marci u kojemu je progovorio i o nekim crnim stranama svoje karijere te je priznao da se i danas bori s nekom vrstom depresije.

"Da, liječim se, idem redovito na terapije. Prošle su dvije i pol godine i puno bolje razumijem ono što sam doživio prije. Dolazim iz generacije u kojoj si morao živjeti i igrati bez kakve mogućnosti da zatražite pomoć. Gledam unatrag i vidim da smo bili izloženi vrlo, vrlo velikom psihičkom stresu i bez ikakve pripreme za to. I to zato što nije bilo brige za mentalno zdravlje igrača. Danas su igrači puno bolje pripremljeni, dobivaju potrebnu medicinsku skrb i za suočavanje s izazovima. Rade se profili svakoga od njih, kako reagiraju, kako bi trebali reagirati. U moje vrijeme nije bilo ništa od ovoga. Poznato je cijeli život da nogomet može biti izvor velikog stresa i donijeti ogromnu težinu u ostatku života igrača", rekao je između ostalog Ronaldo te još naglasio problem s kojim se, očito i sam. suočio.

"Stvarnost je takva da mi nismo ni znali da ova vrsta problema postoji. Ovu temu naša je generacija apsolutno ignorirala. Mnogi su, naravno, prošli kroz strašne trenutke, čak i depresije, zbog nedostatka privatnosti, neslobode... Istina je da su problemi bili vrlo očiti, ali rješenja nisu bila odmah dostupna”, kazao je Ronaldo, koji u filmu, vjerojatno, otkriva sve pojedinosti i teškoće s kojima se suočavao u karijeri.

U Madridu su pred dvoranom gdje je bila premijera Ronalda dočekali brojni navijači i mediji, a on je ukratko prokomentirao dokumentarac.

"Snimanje ovog dokumentarca bilo je emotivno i katarzično iskustvo. To je pravi portret mog života. Dolazi iz srca, sve je na stolu, bez skrivanja ičega. Prateći moju karijeru, uključujući najbolje i trenutke u najtežim vremenima, bilo je nevjerojatno. Nadam se da će obožavatelji uživati ​​u ovom filmu onoliko koliko sam ja uživao snimajući ga.", komentirao je Ronaldo.

Film se uglavnom fokusira na četiri godine između 1998. i 2002.., govori o drami oko izgubljenog finala u Parizu s Francuskom, ljetu velike pobjede u Yokohami s Njemačkom četiri godine kasnije, uz dva gola Ronalda, o dvije strašne ozljede koljena, za koje je američki liječnik rekao da će Ronaldo biti sretan ako će uopće ponovno hodati. U filmu se pojavljuju mnogi svjedoci Ronaldove karijere, od bivših suigrača, velikih nogometnih zvijezda, do bivše supruge i roditelja. Ne sumnjamo da će film o Ronaldu biti pravi hit. (T.N.)


Tagovi

RonaldoGazzetta dello SportMarca

Ostale Vijesti