Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Rodri: "Bilo bi dobro za nogomet da Luka ostane na ovoj razini"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 17.06.23. | 12:30

Španjolski izbornik i veznjak Cityja najavili su finale Lige nacija i sudar s Hrvatskom na stadionu De Kuip u Rotterdamu.

Finale Lige nacija iz španjolskog kuta najavili su izbornik Luise de la Fuente i veznjak Manchester Cityja Rodrigo Hernandez

“Još uvijek nema sliku tko će istrčati sutra u finalu. Čekamo i trening koji imamo danas poslijepodne. Igrači su u jako dobrom stanju i raspoloženi. Nitko me nije razočarao. Neću reći hoću li mijenjati stvari, ali to je nešto što ćemo razmišljati svi skupa u stožeru”, rekao je izbornik Španjolske u uvodu. Što se utakmice tiče, De la Fuentes smatra kako će utakmica biti izjednačena.

"Možda imamo neke prednosti, ali i neke stvari na kojima moramo više raditi. No, bit će to tu negdje. Ovo je finale, igraju dvije reprezentacije koje su najviše pokazale u ovom natjecanju. Optimst sam i nadam se da ćemo iskoristiti neke mane koje Hrvatska ima".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik se dotakao Rodrija i Modrića za kojeg smatra da su u samom vrhu kada su pitanju vezni igrači u Europi. Što se tiče fizikalija, Fuentes će se pohvaliti kako je jako zadovoljan fizičkom spremom svojih igrača unatoč tome što je kraj sezone.

"Osim toga, vidi se da su mentalno jaki i motivirani za utakmicu".

U odnosu na Italiju treba popraviti neke stvari, istaknuo je Fuentes, dodavši kako ima nekoliko scenarija u glavi s kojim će se pripremati za utakmicu. Jedno od njih su i produžeci.

“Razgovarali o svemu, pa i o produžecima. Svi bi voljeli dobiti u 90. minuta. Hrvati imaju više iskustva u produžecima jer ih igraju češće od nas. A iskustvo je jako važno u finalu”.

Bit će to posebna utakmica za Dani Olma koji je propustio utakmicu s Italijom zbog ozljede.

"Imamo danas još jedan trening, ali svaki igrač je dostupan pa i Dani Olmo. Jasno da je uzbuđen zbog svoje prošlosti u Dinamu iz Zagreba".

Još malo o Luki Modriću.

“Suočavanje s Lukom Modrićem znači da moramo biti obazrivi, ali ne samo s njim. I drugi su dobri. Svi moraju biti na visokoj razini kada igraju za reprezentaciju. No, gledamo sebe. Svoju snagu i moć”, završio je izbornik Španjolske nakon kojeg je pred medije stigao Rodri koji je strpljivo čekao sa strane da izbornik završi.

“Mislim da je ovo najbolji period moje karijere. Dobili smo Italiju, ovo je finale i svjesni smo koliko je to bitna utakmica za sve nas”.


Rodri je u sezoni odigrao više od 60 utakmica, u pravilu je igrao od prve minute.

“Zapravo pokušavam percipirati sasvim mirno. Treba znati cijeniti sretne trenutke, ali bitna mi je momčad ne toliko individualne stvari. Sezona je bila zahtjevna. Nisam znao u kakvom ću biti stanju. No, u boljoj sam situaciji”.

Bilo je pitanje o Brozoviću s kojim je igrao u finalu Lige prvaka prije tjedan dana.

“Brozović? Jedna od najboljih veznih igrača. Zaslužuje puno pohvala za igre u klubu i reprezentaciju. Jedan je od glavnih igrača, ali mi se moramo usredotočiti na Hrvatsku kao cijelu momčad”.

Što bi mu značila ova titula?

“Bilo bi to puno za mene. Sada je bitno ne da dobijemo već da krenemo novim putem i gradimo pobjednički mentalitet. Bilo bi divno pobijediti”.

Što vam se najviše sviđa kod Hrvatske?


“Slažem se da nikad ne gube glavu. Pobjeđuju ili gube, stabilni su jako. Uvijek idu do kraja, imaju taj mentalitet a i neke od najboljih igrača u Europi. Jedna od najboljih veznih reda. Dobri su”.

Luka Modrić je posljednji vezni igrač koji je dobio Zlatnu loptu. Mnogi upravo Rodrija vide kao sljedećeg.

“Bilo bi to veliko nešto, ali ponavljam da ne razmišljam individualno. Ovdje sam s reprezentacijom. Bitna je pobjeda u finalu i to je ono čemu stremim”.

Vezni red je nešto u čemu je Hrvatska jaka. Što je tajna?

“Dobro se nadopunjuju. Veznjaci su pogon svega koji omogućava dobar nogomet. Kreću se jako dobro. Imaju dobre pokrete. Sutra će se voditi taktička bitka, moramo biti svjesni pozicija i biti obazrivi i pratiti ih”.

Jesu li Hrvatska i Španjolska najbolje reprezentacije u Europi?

“Ne znam jesu li najbolje ali su najuspješnije u ovom natjecanju i zato su u finalu”.

Ivan Perišić će krenuti na lijevom beku.

“Jako dobar igrač. Može napraviti puno nevolja. Pokušavamo raditi na svojoj igri da istaknemo naše pojedinačne kvalitete a ne one od protivnika”:

Savjet za Luku?

“Ne treba on moj savjet. Ima 37 godina, zreo je i mislim da će igrati još neko vrijeme. Bilo bi dobro za nogomet da Luak ostane na ovoj razini”.



Tagovi

Final Four Lige nacija 2023VatreniHrvatska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti