Rijeka sprema bombu: Stiže veznjak koji je kod Mourinha debitirao za Real i čiji brat danas igra za Kraljeve?!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 09:28

Predsjednik Rijeke Damir Mišković prije nekoliko dana najavio je dolazak dva španjolska veznjaka...

Jedan je već stigao, riječ je o Pablu de Lucasu, zanimljivom igraču o kojem smo već detaljnije pisali. Drugi bi tek trebao stići, a u javnost je iscurilo njegovo ime... Riječ je o 22-godišnjaku Alejandru Fernandezu Iglesiasu, u nogometnim krugovima poznatijem kao Alex.

>> Rijeka zna što radi: Bugarin čiji se golovi pamte i Španjolac kojeg obožava legendarni Mutu (VIDEO)

Momak je to rođen u Madridu, koji je kao 13-godišnjak stigao u Realovu omladinsku školu. Nakon kadetskog i juniorskog staža igrao je gotovo stotinu utakmicu za Castillu (Real B) u drugoj i trećoj ligi. Vrhunac se dogodio u ljeto 2010. kada ga je Jose Mourinho pozvao na američku turneju, tijekom koje je upisao i neslužbeni debi za Kraljeve protiv meksičke Club Americe.

Pružio mu je Mourinho jednom prilikom i mogućnost za službenim debijem, bilo je to u ožujku 2011., kada je na ligaškom gostovanju kod Racinga ušao u 90. minuti umjesto Mesuta Ozila. Jasno, konkurencija na Santiago Bernabeuu bila je prejaka pa je Alex u ljeto 2013. preselio u Espanyol.

Tamo je prošle sezone nastupio na 24 utakmice Primere, doduše čak 21. put kao rezerva. U aktualnoj kampanji skupio je četiri nastupa, po dva s klupe (Atletico Madrid, Getafe) i od prve minute (Deportivo, Elche).

Bio je Alex, koji igra u sredini terena – i defenzivnu i ofenzivnu rolu – reprezentativac u praktički svim mlađim španjolskim uzrastima. S vrstom do 19 godina osvojio je 2011. Europsko prvenstvo i bio proglašen najboljim igračem turnira! Bez dileme, reference ima, mlad je i Rijeka nema što izgubiti... Zanimljivo je svakako napomenuti i da mu je brat Jose Ignacio također nogometaš. Radi se o stoperu Nachu, već četvrtu godinu aktualnom u prvoj momčadi Real Madrida. Prvo kod Mourinha, sada i kod Ancelottija.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Real Madrid)


Tagovi

Alejandro Fernandez IglesiasAlexRijekaReal MadridNachoEspanyol

Ostale Vijesti