Restart Rossonera: Rješavaju se petorice za više od sto milijuna eura (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 17.01.20. | 08:31

Boban i Maldini spašavaju sezonu, a prije toga se rješavaju kapitalaca.

Navijači i uprava Milana najradije bi da ne pišemo o njima ove sezone. Kao što su izbjegli nastup u Europskoj ligi ove sezone, što su uspjeli isposlovati od UEFA-e kako bi se bolje skoncentrirali na Serie A, tako bi najradije da su izbjegli i nastup u domaćem prvenstvu ove sezone. Trenutno se nalaze točno na polovici ljestvice, gdje drže deseto mjesto sa skromnih 25 bodova nakon 19 kola. Premalo za klub takovg renomea.

Ono što navijače Rossonera najviše boli jesu promašaji uprave kada je u pitanju transfer politika i dovođenje pojačanja. Oni koji su trebali biti nositelji giganta sa San Sira, ispostavili su se kao potpuni ili djelomični promašaji. Da stvar po 'milaniste' bude gora, čini se kako nije do samih igrača već do cjelokupne atmosfere, manjka vizije i konstantnih promjena kako u vrhu kluba, tako i u stručnom vodstvu.

Međutim, 'skrbnici' o Milanovoj sportskoj politici, Zvonimir Boban i Paolo Maldini, moraju raditi svoj posao. Štoviše, čini se kako će biti neumoljivi ovog siječnja. Prema posljednjim informacijama talijanskih medija, nakon što su već pustili Pepea Reinu na posudbu u Aston Villu, uprava kluba planira se riješiti za dobru svotu novca još četvorice igrača, od kojih su trojica trebali biti stožerni igrači 'novog Milana'.

Prvi na redu za otpis je Lucas Paqueta. Za 22-godišnjeg Brazilca zainteresiran je Paris Saint-Germain i sve je izglednije kako će on ići put grada svjetla ovog siječnja. S obzirom da je mladi ofenzivni veznjak iz Brazila stigao prije točno godinu dana, a ugovor mu traje do 2023. godine, taj transfer dogodit će se prema uvjetima Rossonera koji imaju sve karte u svojim rukama.

Cijelu operaciju od strane PSG-a vodit će sportski direktor Leonardo koji je veliki obožavatelj 22-godišnjeg kreativca. Upravo ga je on i doveo na San Siro prošlog siječnja. Pretpostavlja se da će cijena transfera iznositi između 30 i 35 milijuna eura. Igrač je već rekao 'da' francuskom prvaku, sada je vrijeme da se klubovi dogovore oko odštete.

Sljedeći na redu je igrač koji je skupa s Paquetom stigao prošlog siječnja. Nakon što je odigrao fenomenalnu polusezonu u dresu Genoe, mnoštvo klubova se pomamilo za Krzysztofom Piatekom. Njegove golgeterske sposobnosti su izgledale neodoljivo, a Rossoneri su prošle zime iskeširali 38 milijuna eura.

Zaludu. Predstave Poljaka na San Siru su blijede poput ostatka momčadi, a ove je seone u 19 nastupa upisao tek pet golova. Premalo za čovjeka koji je trebao trpati preko 25 komada svake sezone. Iz tog razloga Boban i Maldini su spremni odreći se 24-godišnjeg golgetera u krizi jer su na njegovu poziciju doveli Zlatana Ibrahimovića, a imaju i Rafaela Leaa, koji je ove sezone ipak pokazao malo više.

Ponuda za Piateka ne fali – Aston Villa, Everton, Wst Ham, Tottenham, pa i Roma. Za 35 milijuna eura on je slobodan promijeniti sredinu, a sve izgledniji je njegov odlazak u Premiership.

To su dva od tri kapitalca. Posljednji u nizu je Suso, a vijest donosi Milanov insajder Vito Angele. Plan Bobana i Maldinija je prodati Paquetu i Susa prije nego krenu s potpisima novih pojačanja, a usporedno s tim rade i na rješavanju spomenutog Piateka.

Španjolac je prije malo više od dvije godine debitirao za Furiju upisavši u međuvremenu i pet nastupa, ali posljednjih godinu dana je 'za zaborav'. Što zbog njega samog, što – prvenstveno – zbog lošeg stanja u klubu. Za ovog krilnog napadača zainteresirani su Atletico Madrid i Sevilla, a pored njih tu je i nekolicina klubova iz Premiershipa. 26-godišnjak ne treba brinuti za svoju karijeru jer o njoj brine super–agent Mino Raiola.

 

 

I posljednji u ovom pokeru igrača koji napuštaju klub ove zime je lijevi bek Ricardo Rodriguez. Interes za Švicarcem pokazivali su PSV i Fenerbahce, ali je pobjedu odnio turski gigant i taj transfer bi svakog dana trebao postati služben. Razlog zbog čega Švicarac ide u Tursku je i osjetno bolja plaća koju oni nude naspram Nizozemaca.

 

 

 

 

Bilo kako bilo, petorica igrača koji su nosili dres Milana u prvom dijelu sezone gotovo sigurno neće nositi isti od ovog siječnja. Pepe Reina je već napustio klub, a sada slijede otpisi Paquete, Piateka, Susa i Rodrigueza.

Trebamo napomenuti kako nisu isključeni ni odlasci Ante Rebića, koji bi se mogao vratiti prijevremeno s posudbe u Eintracht, a ponuda ne manjka ni za Francka Kessieja, Hakana Calhanoglua i Gigija Donnarummu. Bez obzira dogodili se ovi naknadno spomenuti transferi ili ne, sigurno je da će uprava Milana uprihodovati minimalno sto milijuna eura od prethodne četvorice.

Slijedi reset Rossonera i spašavanje sezone.

(Foto: Reuters)


Tagovi

transferiZvonimir BobanKrzysztof PiatekRicardo Rodriguez

Ostale Vijesti