Ranierijev otkaz je svih šokirao, ali evo trenera koje su klubovi zapravo izigrali do granice ludila!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.02.17. | 12:25

Slučaj Uda Latteka naprosto je nevjerojatan!

Nakon što je Claudio Ranieri šokantno izgubio posao u Leicesteru, mnogi se pitaju koliko je trenera „nepravednije“ izgubilo posao nakon što su zadužili klubove koji su ih odbacili.

Mnogima pada na pamet Capellova avantura u Realu 1997., kada je osvojio naslov prvaka etablirajući usput u klubu imena poput Mijatovića, Roberta Carlosa, Seedorfa, ali ga je posla koštao sukob s tadašnjim predsjednikom Lorenzom Sanzom.

Vincente del Bosque je dvaput gubio posao trenera Reala, prvi put 1994. nakon samo par mjeseci, kada je klub angažirao Jorgea Valdana. Drugi put je del Bosque kudikamo lošije prošao, pošto mu Real jednostavno nije produžio ugovor iako je odveo momčad do drugog naslova prvaka u tri sezone. Del Bosque je u tih četiri sezone koliko je tada bio za kormilom Kraljevskog kluba osvojio i dva naslova pobjednika Lige prvaka, ostvarivši putem čak 104 pobjede od mogućih 186. Ipak, klub se odlučio riješiti njegovih usluga, a špekulacije su varirale od sukoba s predsjednikom Perezom zbog nemogućnosti kontroliranja dovođenja igrača u eri „Galacticosa“ do sukoba u svlačionici. Od njegovog napuštanja kluba Real je smijenio čak sedmoricu trenera u četiri godine, dok sam klub nije osvojio niti jedan značajni trofej do naslova prvaka 2007. godine.

Po lošem će svoj period u Realu pamtiti i trofejni Nijemac Jupp Heynckes, koji je 1998. dobio otkaz na Bernabeuu nakon samo jedne sezone, u kojoj je Real osvojio naslov prvaka Europe nakon punih 32 godine. Heynckesa je posla koštalo četvrto mjesto u La Ligi, iako su zapravo izgubili manje susreta od tadašnjih prvaka Barcelone.

Povijest pamti još dosta „nepravednih“ otkaza, ali rijetko koji je gori od otkaza Bayernovom treneru Udi Latteku, koji je bio trener minhenskog velikana u dva navrata. Primjerice, 1975. godine Lattek je dobio otkaz nakon što je osvojio tri uzastopna naslova prvaka Njemačke i naslov prvaka Europe. Momčad mu je bila iscrpljena od Svjetskog prvenstva, gdje je dobar dio ekipe bio dio one njemačke selekcije koja je minulog ljeta bila prvak svijeta, a to ih je koštalo 10. mjesta u prvenstvu. Lattek je ponovno angažiran u Bayernu 1983., a ponovno je klub dominirao s njim, osvojivši tri prvenstva i dva kupa Njemačke u četiri sezone. Međutim, klub je odlučio da ga otpusti nakon što je izgubio finale Kupa prvaka 1987. od Porta s 2:1.

Malo je takvih situacija...

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Udo LattekFabio CapelloJuup HeynckesVicente Del Bosque

Ostale Vijesti