Action images
Action images

Prva zimska kupovina praktički dogovorena: Lampard dovodi reprezentativca BiH za sedam milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 10:08

Posao je praktički gotov.

Prema natpisima švedskih medija, novi reprezentativac BiH, Anel Ahmedhodžić, ove bi zime trebao postati novi igrač Chelseaja.

21-godišnji stoper rođen je u Švedskoj, točnije Malmou, a upravo je tamo i započeo svoju karijeru. Zanimljivo, već sa 16 godina Ahmedhodžić radi svoj prvi transfer. Iz Malmoa je otišao u Nottingham Forest, a tamo se zadržao pune tri godine. Uslijedio je povratak u Malmo gdje je ipak bilo izglednije da će Ahmedhodžić dobiti priliku nastupati za prvu momčad, a to se u konačnici i dogodilo.

Bila je to njegova dobra odluka - napravljen je korak unatrag kako bi se kasnije mogla napraviti dva unaprijed. Mladić porijeklom iz BiH, za čiju je reprezentaciju skupio dva nastupa iako je prošao sve mlađe uzraste švedske reprezentacije, igra jako dobro, a sve to nije prošlo ispod radara te su ga Plavci 'pošto poto' odlučili dovesti na Stamford Bridge.

Iako je njegova tržišna vrijednost 1,2 milijuna eura, kako se slučajno neki drugi klub ne bi uključio u igru, Lampard je odlučio za mladog stopera ponuditi čak sedam milijuna eura.

Švedski Expressen piše kako je to i više nego zadovoljilo čelnike Malmoa, a dodaju kako je cijeli transfer praktički riješen. Još uvijek nije poznato planira li ga Lampard odmah uvrstiti u prvu momčad ili bi ga za početak poslao na neku posudbu kako to u Chelseaju obično rade, ali u svakom slučaju ukoliko se transfer zaista finalizira, bilo bi to uistinu fantastično za mladića za kojeg su se iz BiH 'do jučer' pribojavali da će, baš poput Zlatana, odabrati Švedsku, a ne BiH.

Dodajemo za kraji kako će Ahmedhodžić potpisati četverogodišnji ugovor s Plavcima, a novoj momčadi trebao bi se priključiti ovog siječnja. Jasno, barem tako uvjeravaju Šveđani...


Tagovi

Frank LampardMalmötransferi

Ostale Vijesti