Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

VIDEO Dončić doktorskom partijom nadmašio Jordana i doveo Dallas na korak od prolaska blijedih Clippersa

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 08:11

Momčadi iz LA- nije pomogli niti 15 poena Ivica Zupca

U prošloj utakmici u Dallasu, Paul George i vintage James Harden su odveli Clipperse do pobjede koja je, barem je tada bio dojam, trebala biti zamašnjak za momčad iz LA-a i određeni putokaz kako srediti Maverickse u prvoj rundi doigravanja. George je vukao tijekom cijele utakmice, stavio je i ključnu, luđačku tricu iz desnog kornera, dok je Harden pokazao da, kada to hoće, može biti jedan od ponajboljih pick bekova u ligi i svojim je ulazima i floaterima napravio nered u obrani Dallasa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dallas je imao problem nervoznog Luke Dončića, pa je Kyrie Irving podnio gotovo čitav napadački teret u posljednjoj četvrtini.

A Clippersi u sinoćnjoj utakmici nisu računali s tim da bi Dončić mogao zabiti 20 od svojih ukupno 35 poena u drugom poluvremenu (uz deset asistencija i sedam skokova) i propelirati Maverickse do 123-93 pobjede za 3-2 u tekućoj seriji.

„Ovo je bila velika utakmica za nas. Pobijedili smo i sada moramo dobiti još jednu u naredne dvije. Moramo se vratiti u Dallas i odigrati kao što smo odigrali večeras“, istaknuo je Dončić, aludirajući na obrambeno fino podešene postavke Mavericksa koji su sasvim uštopali zvijezde Clippersa pa je tako George zabio 15, kao i sjajni Ivica Zubac, a Harden je ostao na skromnih sedam poena, dok družina iz Los Angelesa igra drugu utakmicu zaredom i treću u ovoj seriji bez usluga ozlijeđenog Kawhija Leonarda.

Ozlijeđen je, doduše, i Dončić koji ima problema s koljenom i prehladom, ali to ga nije spriječilo da mu ovo bude 16. uzastopna gostujuća utakmica u doigravanju u kojoj je ubacio 20 ili više poena i time je postao prvi igrač u povijesti NBA lige s takvim nizom. Dosad je bio izjednačen s Michaelom Jordanom (15 gostujućih utakmica u nizu s 20+ koševa).

„Koljeno nije u najboljem stanju, ali ovdje govorimo o adrenalinu u doigravanju. Jednom kada utakmica počne, želja vam je napraviti sve što je u vašoj moći da momčad stigne od pobjede. Samo sam htio odigrati kroz bol“, dodaje slovenski playmaker kojemu je ovog puta dao ruke Nijemac Maxi Kleber koji je ogled završio s 15 poena, a jedna manje zabilježili su Irving i Jaden Hardy.

„Ovo je rezultat izvlačenja pouka iz prošle utakmice. U napadu smo igrali u dobrom ritmu, i uspjeli smo im oduzeti igru za tri poena“, ustvrdio je trener Mavericksa Jason Kidd.

A Boston Celticsi su sasvim očekivano uvjerljivim slavljem 118-84 nad Miami Heatom u petoj utakmici stigli do ukupne pobjede od 4-1 u reprizi prošlogodišnjeg finala Istoka. Celticse su do pobjede s 25 poena predvodili Jaylen Brown i Derrick White, dok je Sam Hauser ubacio 17. Izostanak najboljeg igrača Jimmyja Butlera bio je prevelik za Heat u ovoj seriji, a najbolji u njegovom odsustvu u petom ogledu bili su Bam Adebayo s 23 i Tyler Herro s 15 poena.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADallas MavericksLos Angeles ClippersLuka DončićIvica ZubacMiami HeatBoston Celtics

Ostale Vijesti