Foto: Wehen Official
Foto: Wehen Official

Hrvatski veznjak potpisao za klub iz Bundeslige 2, u dvije sezone skupio je 39 asistencija!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.05.24. | 16:41

Povećat će hrvatsku koloniju u klubu čije boje sada brane Brdar, Jonjić, Kovačević i prvi strijelac kluba Prtajin.

Prošle sezone Wehen Wiesbaden izborio je plasman u Bundesligu 2. nakon što su u doigravanju razbili Arminiju Bielefeld (2-1, 4-0), a jedan od najzaslužnijih za takav uspjeh kluba bio je Ivan Prtajin koji je u svojoj prvoj godini u klubu skupio 17 pogodaka i 10 asistencija u 31 utakmici. Uoči početka nove sezone, Splićanin je imao ponude i drugih klubova, ali uprava kluba pokazala je veliku odlučnost u namjeri da ga zadrže u svojim redovima što je on u konačnici prihvatio pa onda potpisao novi ugovor do ljeta 2026. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prtajin je i ove sezone prvo ime Wehena s 15 pogodaka u 29 nastupa, a u klubu su očito shvatili kako su Hrvati njihov ‘spas’ pa su tako osim 27-godišnjeg napadača doveli Franka Kovačevića i Antonija Jonjića, da bi sada sve više u rad prve momčadi bio involviran i mladi vratar Noah Brdar.

Poker Hrvata od sljedeće će sezone biti bogatiji za još jedno ‘jockera’, a njegovo ime je Ivan-Leon Franjić. Ovaj 26-godišnjak igra na mjestu središnjeg/ofenzivnog veznjaka, nekoć davno prošao je kroz školu Bayer Leverkusena, a posljednje dvije godine briljirao je u njemačkom četvrtoligašu Würzburger Kickers. Naime, otkako je stigao u klub, Franjić je u manje od dvije kompletne sezone dosad skupio 14 pogodaka i nevjerojatnih 39 asistencija u 73 nastupa u svim natjecanjima!

Njegov Würzburger ove je sezone na dominantan način osigurao prvo mjesto u Regionalligi Bayern te ih nakon završetka regularnog dijela sezone očekuju dodatne kvalifikacije preko kojih će pokušati doći do plasmana u 3. Ligu.

Franjićeve čudesne predstave ljudima iz Wehena nisu prošle ispod radara te će se svojem novom poslodavcu priključiti na ljetnim pripremama uoči sljedeće sezone iako je ugovor već sada potpisan.

Po njegovom odlasku iz Würzburgera oglasio se sportski direktor Sebastian Neumann koji je kratko poučio:

“Htjeli smo nastaviti suradnju s Ivanom, ali prihvaćamo i razumijemo njegovu odluku te mu u ime cijelog kluba želim puno sreće u novoj sredini.”

S novim klubom Ivan je potpisao višegodišnji ugovor, a za klupske stranice poručio je:

“Želim se nastaviti igrački razvijati, dolazak u Wehen za mene je stepenica više u karijeri. Pamtim kako mi se stadion Wehena svidio još kada sam igrao ovdje s Eintracht Braunschweigom. Jako mi je drago što u momčadi ima nekoliko Hrvata, oni će mi sigurno pomoći, ali ja sam iznimno socijalna osoba i vjerujem da ću se lako uklopiti u momčad.” (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan FranjićWehen Weisbaden2. BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti