Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Prijelomna vijest: Bjelica dobio otkaz!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 29.08.22. | 16:31

Stigla je službena objava!

Nenad Bjelica više nije trener i sportski direktor Osijeka, objavili su iz kluba na web stranicama.

Službeno priopćenje Osijeka prenosimo u cijelosti:

"Predsjednik Uprave Nogometnog kluba Osijek gospodin Ferenc Sakalj razriješio je gospodina Nenada Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera Kluba.

Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost.

Nogometni klub Osijek zahvaljuje gospodinu Nenadu Bjelici na suradnji kroz protekle dvije godine."

Nenad Bjelica bio je trener Osijeka od rujna 2020. godine. Pod njegovim vodstvom Bijelo-plavi odigrali su 87 utakmica u svim natjecanjima te su upisali 49 pobjeda, 23 remija i 15 poraza uz gol razliku 136:77.

S Osijekom je odradio dvije veoma dobre sezone, s tim da je ona prva bila bolja od druge te je pod njegovim mandatom Osijek na odštete igrača potrošio 7.15 milijuna eura, a dok je zarađeno 5.45 milijuna eura (izvor:Transfermarkt). Prije dolaska na klupi matičnog mu kluba vodio je Karnten, FC Lustenau, WAC-St.Andru, Austriju Beč, Speziju, Lech Poznan i Dinamo Zagreb. Iz Osijeka odlazi kao peti najdugovječniji trener kluba (723 dana), a dulje od njega su na klupi Bijelo-plavih bili Zoran Zekić (1305 dana), Ljupko Petrović (1063 dana), Milan Đuričić (drugi mandat, 910 dana), Milan Đuričić (prvi mandat, 730 dana) te Miljenko Mihić (730 dana)


Ostale Vijesti