Počelo 'čerupanje' Atalante: Gasperinijev miljenik dogovorio uvjete s Juventusom

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 18:21

Iako će 'Božica' biti oslabljena njegovim odlaskom, ovo bi mogle biti dobre vijesti za Boška Šutala.

Ovaj 26-godišnji Nizozemac postao je član momčadi iz Bergama prije tri i pol godine, a za njega je Atalanta u siječnju 2017. godine morala izdvojiti okruglih milijun eura. Hateborg može pokriti nekoliko pozicija, ali najbolje od sebe može dati kada igra na mjestu desnog braniča. Budući da u Torinu nisu zadovoljni onime što su prošle sezone dobili od Danila i De Sciglia, ovaj transfer nekako djeluje još izglednije.

Calciomercato i veronicainside.nl pišu kako je nizozemski branič dogovorio osobne uvjete sa Starom damom te se sada samo čeka da klubovi dogovore točan iznos odštete. Prema Transfermarktu, Hateboerova tržišna vrijednost trenutno iznosi 12 milijuna eura, a budući da je ugovorno vezan s Atalantom još dvije godine godine, nema nikakve sumnje da će čelnici Juventusa morati nešto dublje poseći u svoje džepove ukoliko žele već ovog ljeta zaključiti ovaj transfer. Spominje se iznos od 25 milijuna eura, ali trenutno nema nikakve službene potvrde…

Ranije ovog tjedna, u jednom od razgovora za nizozemske medije, 26-godišnji branič rodom iz Beertae izjavio je kako je spreman za nove izazove u karijeri. Ta njegova izjava navodno nije najbolje sjela čelnicima Atalante budući da je na taj način Hateboer 'omalovažio' klub te su ga radi svega navedenog spremni prodati.

Dodajemo za kraj kako bi ovakav rasplet situacije bio veoma dobar za hrvatskog U-21 reprezentativca Boška Šutala koji je ove zime u transferu vrijednom pet milijuna eura stigao u Atalantu iz Osijeka. Šutalo, koji osim pozicije središnjeg braniča može pokriti i onu desnog beka, prošle je sezone odigrao sedam utakmica u Serie A, a odlaskom Nizozemca otvorila bi mu se veća mogućnost da u skorije vrijeme postane standardni član udarnih 11 kluba za kojeg mnogi uvjeravaju da je igrao najljepši nogomet prošle sezone.

(foto: GIORGIO PEROTTINO/ Reuters)

 


Tagovi

AtalantaHans HateboertransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti