Alen Lesicki/GERMANIJAK
Alen Lesicki/GERMANIJAK

Perišić: "Osvojili smo srebro i broncu, idemo po ono šta nam fali"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.06.23. | 16:33

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić te dokapetan Ivan Perišić najavili su finalni dvoboj Lige nacija koji se igra u nedjelju na De Kuipu (20.45 sati)

Posljednje medijsko obraćanje uoči finalnog dvoboja Lige nacija odradili su izbornik Zlatko Dalić te dokapetan reprezentacije Ivan Perišić. Uoči zadnjeg treninga dvojac je servirao posljednja razmišljanja iz tabora Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Bit će teška utakmica. Super vezni igrači, igraju najboljim klubovima na svijetu. Kada gledaš naš vezni red, oni koji su unutra i oni koji jedva čekaju da uđu - nema straha. Uvjeren sam da će odigrati pravu utakmicu", rekao je u uvodu Ivan Perišić koji se nije složio s konstatacijom kako Španjolska ima dosta nepoznatih igrača.

"Možda su nepoznati javnosti, ali mi ih jako dobro znamo".

Produžeci su postali uobičajena stvar kada su u pitanju Hrvati.

"Nadam se da ćemo riješiti u 90. minuta, baš kao što se i Španjolska nada. Navikli smo igrali produžetke i osjećamo se moćno… Ako dođe do toga, bit ćemo spremni", poručio je Perišić koji je iskustvo naveo kao element u prilog Vatrenima.

"Mislim da je kostur ekipe dugo tu. Igramo deset godina skupa. Španjolska ima mlade igrače iz velikih klubova. Imamo iskustva. Osvojili srebro i broncu, idemo po ono što nam fali".

Uoči polufinala SP-a rekao je u Dohi da su igrači spremni "poginuti" da Luka ode kao prvak svijeta. Sada je nova prilika...

"Voljeli bi i mi osvojiti, ne samo zbog Luke", nasmijao se Perišić koji je u petak trenirao odvojeno od ostatka reprezentacije. Situaciju je objasnio Zlatko Dalić:

"Bio je to naš uobičajeni trening dan nakon velikog napora da neke poštedimo. Na sve se računa u finalu. Velika utakmica, vidjet ćemo što ćemo napraviti. Mijenjat nešto ili ne. Analiza slijedi, finale će biti velika i dobra utakmica u kojoj ćemo dati maksimum. Hoće li biti dovoljno za prvo mjesto, nadam se da hoće. Želimo uživati u nogometu i finalu. I to je cilj", rekao je izbornik Dalić priznavši kako je potrošnja bila velika, ali da ima još prostora u redovima Hrvatske.

"Ako smo u sedam produžetaka izašli šest puta kao pobjednici, to pokazuje karakter koji imamo".

Što se Lige nacija tiče, mnogo je podcjenjivanja prema tom natjecanju...

"Znate moj stav kako je bio prije o Ligi nacija. Sve se nekako promijenilo. Ima značaj i rezultatsku vrijednost. Stigli smo do finala. Uspjeh je bio među četiri, sada smo na pragu da budemo najbolji. Ne podcjenjujemo, sve ćemo napraviti. Svi su došli s najboljima i to pokazuje da je veliko natjecanje", naglasio je Dalić.

Španjolsku je izbornik pohvalio, otkrio kako s novim izbornikom nije došla promjena stila igre. Tu će se tražiti posjed, kontrola, stvaranje viška kroz bokove pa uzdati u trenutak inspiracije Alvara Morate.

"Ako ćemo biti na razini od srijede, vjerujem da možemo biti konkurentni. Ova reprezentacija vrijedi. Ako ti dovedeš 25 tisuća Hrvata u Rotterdam, onda znači da vrijediš", podvukao je Dalić koji smatra kako u finalu nema favorita.

"Šanse su 50/50. Ovo je nešto novo, veće i drugačije. Mislim da ne možemo govoriti o favoritu. Mi smo ovdje, uživamo. I bila bi kruna generacije da uzmemo zlato", zaključio je Dalić.



Tagovi

Zlatko DalićIvan PerišićVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaFinal Four Lige nacija 2023

Ostale Vijesti