Ovo su najbolji mladi igrači Europe - mlade zvijezde Juventusa, Cityja, Barce i Ajaxa igraju u Hrvatskoj

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.05.17. | 12:53

Zapamtite ova imena.

Danas je u Hrvatskoj počelo Europsko prvenstvo u nogometu za nogometaše do 17 godina. U Varaždinu, Zaprešiću, Sesvetama, Velikoj Gorici, Lučkom, Kostreni i Rijeci će do 19. svibnja boraviti najbolji mladi igrači Europe koje će pratiti mnogi skauti, a službena stranica prvenstva izdvojila je 16 igrača koje treba pozorno pratiti na EP-u.

Jack Aitchison (Škotska)

Tehnički izuzetno potkovan, Aitchison je postao najmlađi igrač Celtica u svibnju 2016., kad je sa 16 godina debitirao u prvoj momčadi i zabio u prvom kontaktu s loptom.

Dominik Szoboszlai (Mađarska)

Kvalitetni ofenzivni veznjak i kreativna iskra momčadi odgovoran je za pobjedonosne golove u posljednjim trenucima utakmica u Elitnom kolu protiv Rusije i Norveške.

Atalay Babacan (Turska)

Kreativni veznjak Galatasaraya ima sjajnu tehniku i može diktirati tempo utakmice, a istovremeno je strijelac pet pogodaka u kvalifikacijama, što je najviše u njegovoj reprezentaciji.

Maxence Caqueret (Francuska)

Pokretljivi veznjak Lyona do sada je odigrao sve utakmice za Francusku, i svojoj ekipi donio ulogu vođe, pogotke i fizičku spremu.

Magnus Holm Jacobsen (Farski Otoci)

Jacobsen je smiren, stabilan i vrijedan defenzivni vezni koji jednostavne stvari radi kako treba, i izvlači ono najbolje iz onih koji ga okružuju.

David Čolina (Hrvatska)

Lijevi bočni branič zagrebačkog Dinama najiskusniji je igrač hrvatske reprezentacije. Svoju iznimnu tehničku vještinu nadopunjava pokretljivošću, dobrim ubačajima i moćnim udarcem.

Moise Kean (Italija)

Brzi Juventusov napadač prošloga studenoga u utakmici protiv Seville postao je prvi igrač rođen u ovom tisućljeću koji je zaigrao u Uefinoj Ligi prvaka.

Abel Ruiz (Španjolska)

Napadač Barcelone kapetan je i zaštitni znak španjolske reprezentacije, koji je na prošlom prvenstvu s četiri pogotka bio drugi strijelac prvenstva, i time pogurao svoju ekipu do finala.

Aaron Connolly (Republika Irska)

Dinamični napadač redovito je strijelac u mlađoj kategoriji kluba Brighton & Hove Albion, a svoju dobru formu naplatio je i u kvalifikacijama sa sedam pogodaka, čime je postao najbolji strijelac.

Armin Đerlek (Srbija)

Đerlek, nada OFK Beograda koja je bila reprezentativni kapetan u selekcijama U-15 te U-17, ofenzivni je veznjak s tehničkom vještinom pomoću koje može preokrenuti utakmicu.

Oleksiy Kaščuk (Ukrajina)

Ofenzivni veznjak Šahtara zabio je četiri puta u šest kvalifikacijskih utakmica, a među tim pogocima je i onaj presudan za plasman na ovo natjecanje u Hrvatskoj – pobjedonosni gol u sudačkoj nadoknadi protiv Austrije.

Jann-Fiete Arp (Njemačka)

Pokretljivi napadač Hamburger SV-a visok 1,85 m navodi Engleza Harryja Kanea kao svog idola, i, baš poput njega, tehnički je nadaren i vrlo učinkovit u završnici.

Dobrica Tegeltija (Bosna i Hercegovina)

Branič koji je imao tek 16 godina kad je debitirao u prvoj postavi Vojvodine zrelost je pokazao realizacijom odlučujućeg jedanaesterca protiv Češke u kvalifikacijama.

Colin Rösler (Norveška)

Sin Uwea Röslera, bivšeg napadača Manchester Cityja, krenuo je stazama svoga oca u ovom premierligaškom klubu. Rösler mlađi može igrati u veznom redu, ali i u obrani.

Jadon Sancho (Engleska)

Ovaj neugodni krilni igrač zabio je četiri pogotka u kvalifikacijama, od čega dva Sloveniji. Mladić iz Londona 2015. je prešao u Manchester City iz Watforda.

Daishawn Redan (Nizozemska)

Redan je nizozemska “Katica za sve”, koji može igrati kao napadač, bočni igrač ili središnji vezni. Četiri pogotka Ajaxova talenta bila su vrlo važna za osiguravanje plasmana na ovo natjecanje.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

europsko u-17 prvenstvoJack AitchisonDominik SzoboszlaiAtalay BabacanMaxence CaqueretMagnus Holm JacobsenDavid ČolinaMoise KeanAbel RuizAaron ConnollyArmin ĐerlekOleksiy KaščukJann-Fiete ArpDobriva TegeltijaColin RoslerJadon SanchoDaishawn Redan

Ostale Vijesti