Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Osječanin sudi veliki derbi Hajduka i Dinama, Splićaninu polufinale Kupa između Rijeke i Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 14:30

Kontrolor derbija bit će Bruno Marić, dok će u VAR sobi biti Tihomir Pejin

Dario Bel iz Osijeka zauvijek će pamtiti svoju 60. utakmicu u 1. HNL u ulozi glavnog suca. Naime, 34-godišnjak će ovog vikenda biti glavni sudac u najvećem hrvatskom derbiju između Hajduka i Dinama, a Belu će to biti 12. utakmica ove sezone.

U sezoni 21/22. Bel je u dva navrata sudio i Hajduku i Dinamu, a zanimljivo je kako su u oba navrata i Bijeli i Plavi slavili. Ove sezone podijelio je čak 57 žutih kartona, što je 4.75 žutih kartona po susretu. Samo je jednom poslao nekoga na ranije tuširanje, a bilo je to u 19. kolu kad je Prince Ampem već u 34. minuti zaradio svoj drugi žuti karton u domaćem porazu Rijeke od Gorice (1:2).

Belu će u subotu u Splitu asistirati Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek) i Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) dok će za VAR biti zaduženi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Kruno Šarić (Županja). Delegat će biti Ante Vučemilović (Osijek), a suce će kontrolirati njihov šef Bruno Marić (Daruvar) dok će za sigurnost ispred HNS-a brinuti Jurica Jurjević.

Nadalje, drugu utakmicu polufinala Hrvatskog kupa sudit će Duje Strukan iz Splita. Pomagat će mu Hrvoje Radić (Split) te Alen Jakšić (Solin), dok će u VAR sobi biti Ante Čuljak (Zagreb), a pomagat će mu Bojan Zobenica (Velika Gorica). Kontrolor suđenja u polufinalu Hrvatskog kupa bit će Bruno Marić (Daruvar), delegat je Stipe Doljanin (Hrvace), a časnik za nogomet Marko Svilić.

Hrvatski kup, polufinale

2. ožujka

Hajduk - Gorica 2:1

9. ožujka

Rijeka - Osijek 18.00

Finale, 26. svibnja, Split

Hajduk - ?

 

1.HNL, 27. kolo

Petak, 11. ožujka

Šibenik – Lokomotiva 18.00

Subota, 12. ožujka

Slaven Belupo – Istra 1961 15.00

Hajduk – Dinamo 18.00

Nedjelja, 13. ožujka

Hrvatski dragovoljac – Rijeka 15.00

Osijek – Gorica 17.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dario BelDuje Strukanhrvatski nogometHrvatski nogometni kupHrvatski nogometni savezHNS

Ostale Vijesti