Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Nove dobre vijesti iz Maksimira: Lauristen i Andrić se vraćaju, Ademi i Ivanušec nisu otpisani za Osijek

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.02.22. | 08:27

Osim pobjede nad drugom momčadi Primere i zdravstveno stanje ozlijeđenih igrača ide na bolje.

Dinamo je jučer upisao još jednu veliku pobjedu, iako na kraju nije uspio izboriti iduću fazu natjecanja. Dinamo je na Maksimiru odigrao vrlo hrabru i karakternu utakmicu protiv objektivno jačeg takmaca. U prvom dijelu Plavi su limitirali Sevillu, gosti su u nastavak ušli furiozno, no njihov 15-minutni pritisak zaustavio je jedanaesterac za Dinamo, a do kraja utakmice gledali smo opsadu Bonovog gola koji je s dvije sjajne intervencije spriječio odlazak u produžetke.

Nakon 'nule' protiv Lokomotive dosta je kritika bilo upućeno spram Dinamovom treneru, i to sa svih strana. No, Kopić je jučer odradio možda i najbolju utakmicu na klupi Dinama, osim što je sjajno anulirao napade Seville, adekvatno je nadomjestio izostanke Luke Ivanušeca i Arijana Ademija, a pravovremeno je i reagirao s izmjenama, svih pet igrača koji su ušli u nastavku utakmice - Marko Bulat, Petar Bočkaj, Dario Špikić, Mahir Emreli i Luka Menalo - unijeli su energiju i dinamiku u igru, a imali su i konkretni učinak. Bulat je izborio penal, Emreli crveni karton, Špikić je kreirao priliku Menalu, Bočkaj je pucao i ubacivao...

Iako ostaje žal zbog poraza, Dinamovci mogu biti zadovoljni svojom euro-sezonom. Plavi su ponovno 'prezimili', pobijedili su momčadi iz vrha Premier lige i La Lige, a u kontekstu borbe za naslov prvaka Hrvatske, ova pirova pobjeda mogla bi biti najbolje rješenje za hrvatskog prvaka. Jer, da je Dinamo prošao u iduću fazu natjecanja, imao bi još najmanje dvije superteške europske utakmice. Prvu prije gostovanja na Poljudu, a drugu prije gostovanja kod 'probuđenog' Slaven Belupa.

Ovako su se Plavi napunili samopouzdanjem, ponovno dokazali da mogu i protiv najjačih, a, opet, do kraja sezone moći će se maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Naslov prvaka je temeljni i strateški cilj kluba, jer isti, osim najvažnijeg trofeja, donosi potencijalno ogromnu zaradu od plasmana u Ligu prvaka.

Dojam je da bi prolazak u iduću fazu euro-natjecanja prilično usporio Dinamo prema tom cilju...

"Ovakve utakmice sa sobom nose veliku potrošnju. To će nam biti otegotni faktor za nedjelju i utakmicu protiv Osijeka, ali je ova utakmica ipak donijela puno veći benefit - dokaz da možemo", rekao je Kopić na konferenciji za medije.

Dinamo već u nedjelju čeka utakmica protiv Osijeka na Gradskom vrtu. Bijelo-plavi imaju priliku pobjedom zasjesti na čelo ljestvice. Pred umornim Dinamom je jedna iznimno teška utakmica, no, odmora, rekao je sinoć Kopić - nema. Na pitanje novinara hoće li igrači dobiti kratki odmor Dinamov strateg je u pomalo šaljivom tonu odgovorio:

"Do sutra u 11 ujutro kada je zakazan trening".

Ono što je, pak, dobra vijest za Dinamo je povratak ozlijeđenih igrača. Na pitanje novinara kakvo je stanje s ozlijeđenom petorkom, rekao je:

"Lauritsen i Andrić bi mogli, Ademi teško. Ivanušec možda, Perke (Dino Perić, op.a.) ne"

Prema tome, Komnen Andrić (koji je i protiv Seville bio u zapisniku) i Lauristen vjerojatno će konkurirati za dvoboj. Ademi i Ivanušec neće, ali postoje male šanse da zaigraju već u subotu, a i sama činjenica da nisu potpuno otpisani ide u prilog tezi da ćemo ih obojicu brzo ponovno vidjeti na terenu. Dinamo već u nedjelju čeka utakmica protiv Osijeka na Gradskom vrtu. Bijelo-plavi imaju priliku pobjedom zasjesti na čelo ljestvice. Pred umornim Dinamom je jedna iznimno teška utakmica, no, odmora, rekao je sinoć Kopić - nema. Na pitanje novinara hoće li igrači dobiti kratki odmor Dinamov strateg je u pomalo šaljivom tonu odgovorio:

"Do sutra u 11 ujutro kada je zakazan trening".

Ono što je, pak, dobra vijest za Dinamo je povratak ozlijeđenih igrača. Na pitanje novinara kakvo je stanje s ozlijeđenom petorkom, rekao je:

"Lauritsen i Andrić bi mogli, Ademi teško. Ivanušec možda, Perke (Dino Perić, op.a.) ne"

Prema tome, Komnen Andrić (koji je i protiv Seville bio u zapisniku) i Lauristen vjerojatno će konkurirati za dvoboj. Ademi i Ivanušec neće, ali postoje male šanse da zaigraju već u subotu, a i sama činjenica da nisu potpuno otpisani ide u prilog tezi da ćemo ih obojicu brzo ponovno vidjeti na terenu.


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSevillaEuropska ligaPrva HNLOsijek

Ostale Vijesti