MARTIN RICKETT/Action Images
MARTIN RICKETT/Action Images

Ništa od novog engleskog wondekida u Bundesligi: City odbio ponudu od 15 milijuna eura za Delapa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.09.21. | 12:33

Ostaje u rukama Pepa Guardiole.

Iako je prethodnih godina to bilo gotovo pa nezamislivo, sve više mladih i talentiranih engleskih nogometaša sad nema ništa protiv odlaska s Otoka. Jadon Sancho pokazao se kao ogledni primjerak mnogim talentima koji teško dolaze do prilike u svojim matičnim klubovima pa onda 'zaobilaznim' putem traže svoje mjesto pod suncem. Sancho je počeo u Watfordu, s 15 godina je za 172 tisuće eura prešao u City, a prije četiri godine je za 7.84 milijuna eura dres Građana zamijenio onim BVB-a.

Pokazalo se to fantastičnim potezom. U redovima njemačkog velikana Sancho je postao jedan od najboljih igrača, a svojim fantastičnim predstavama zaradio je transfer u Manchester United koji je za njega izdvojio 85 milijuna eura.

Njegovim je stopama umalo krenuo i talentirani napadač Manchester Cityja, Liam Delap, inače sin legendarnog Roryja kojeg mnogi pamte po tome što je Stoke City nakon njegovih autova nerijetko dolazio u prilike da postignu pogodak.

Delap je član Cityja od 2019. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi milijun eura. 18-godišnji napadač je za prvu momčad Građana upisao tri nastupa i jedan pogodak, a iako nije jedna od prvih izbora Pepa Guardiole za mjesto središnjeg napadača, čelnici Cityja odbili su 15 milijuna eura tešku ponudu BVB-a.

Football Insider ekskluzivno javlja kako je glavni razlog ove odbijenice Pep Guardiola koji je navodno veliki obožavatelj spomenutog igrača, a da od njega u klubu imaju velika očekivanja potvrđeno je ovog ljeta kad je s Delapom potpisan petogodišnji ugovor.

Na mjestu središnjeg napadača Marco Rose ima nekoliko kvalitetnih opcija. Naravno, tu je prije svih Erling Braut Haaland koji je u ovom trenutku najtraženiji napadač svijeta, dok su njegove 'zamjene' Donyell Malen koji je ovog ljeta stigao iz PSV-a za 30 milijuna eura te nevjerojatno nadareni Youssoufa Maukoko čija tržišna vrijednost, iako ima svega 16 godina, iznosi 18 milijuna eura.

Za BVB sad igra Jude Bellingham, još jedna velika nada engleskog nogometa, dok je U-21 reprezentativac Tommy Doyle na jednogodišnjoj posudbi iz Manchester Cityja u HSV-u.


Tagovi

Rory DelapLiam DelapManchester CityBorussia Dortmund

Ostale Vijesti