Nikola Kalinić proglašen najboljim pojačanjem Serie A!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 30.12.15. | 12:58

Najveće moguće priznanje za hrvatskog centafora koji igra u životnoj formi.

Ove jeseni Gazzetta dello Sport u više navrata isticala je i hvalila Nikolu Kalinića. Na kraju godine stiglo je i najveće moguće priznanje: svjetski poznati i priznati dnevnik proglasio je Kalinića najboljim pojačanjem Serie A!

Nikola je u Fiorentinu stigao ljetos iz Dnjipra, a u 24 utakmice u svim natjecanjima zabio je 14 golova i upisao pet asistencija. Viole zahvaljujući njemu maštaju o Scudettu, a također su osigurali i proljeće u Europskoj ligi. Za Gazzettu nema dvojbe – Kalinić je najbolji!

„Hrvat je nedvojbeno najbolje pojačanje. 16 nastupa, 10 golova i četiri asistencije u Serie A. Hat-trick Interu na Meazzi. Sve to za samo pet milijuna eura odštete“, piše u uvodu Gazzetta i dodaje:

„Kalinić je visok, snažan i ima jasno oko za gol. Izborio se za mjesto u momčadi Paula Souse, izbacivši Khoumu Babacara i Giuseppea Rossija. To je vrlo impresivno!“

Inače, osim hrvatskog centarfora u konkurenciji su još bili vratar Reina (Napoli), branič Murillo (Inter), veznjaci De Roon (Atalanta) i Saponara (Empoli), te napadači Bacca (Milan) i Dybala (Juventus). 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Gazzetta dello SportFiorentinaSerie ANikola Kalinić

Ostale Vijesti