Reuters
Reuters

Najveći fokus je na Old Traffordu, Rakitić, Sučić, Majer, Juranović i Jovićević traže prolaz u drugi krug

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 08:00

Danas je na rasporedu osam uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europske lige.

Najveći fokus uzvratnih utakmice Europske lige bit će, dakako, na Old Traffordu na kojem se već u ranoj fazi natjecanja susreću dva nogometna velikana koja su ne tako davno, 2009. i 2011. igrala finale Lige prvaka. Prvi dvoboj ova dva velikana bio je spektakularan. Nakon što su 50 minuta mreže mirovale, Barça je stigla do vodstva, no već devet minuta kasnije na semaforu je zasjalo 1:2! Ipak, Blaugrana se uspjela spasiti od poraza golom Raphinhe.

Za današnji susret na Old Traffordu, Erik Ten Hag od stožernih igrača ne može računati samo na Christiana Eriksena iako su pod upitnikom Antony, Harry Maguire i Anthony Martial. Njegov kolega na klupi Barcelone Xavi, pak, ne može računati na suspenidranog Gavija te ozlijeđene Pedrija i Ousmanea Dembelea, tako da možemo reći da United u ovaj dvoboj ulazi s blagom prednosti iako je Barcelona posljednji put izguila dalekog 26. listopada prošle godine od Bayerna u Ligi prvaka.

Danas se ne bismo iznenadili kada bismo gledali još jedan spektakularni dvoboj dostojan završne faze Lige prvaka.

Dvoboj Barcelone i Manchester Uniteda na Camp Nou bio je jedan od četiri dvoboja drugog kruga koji je završio bez pobjednika. Juventus, Sporting i Ajax nisu uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena protiv Nantesa (1:1), Midtjyllanda (1:1) i Union Berlina (0:0) te će favorizirani velikani na gostovanjima tražiti prolazak u osminu finala.

Juventus se nekako vratio nakon što je novi skandal potresao torinskog velikana, u posljednjih pet utakmica upisali su četiri pobjede bez primljenog gola, a jedini gol su primili u tom 1:1 remiju protiv Nantesa. Ajax će morati na teško gostovanje u glavni grad Njemačke kod trećeplasirane momčadi Bundeslige (isti broj bodova kao i Bayern i Borussia Dortmund) s Josipom Juranovićem u prvoj postavi, a Sporting ide na noge neugodnim Dancima koji se nalaze u odličnoj formi.

Još jedan spektakularan dvoboj očekujemo u Monte Carlu u kojem Monaco dočekuje Bayer Levekusen nakon što su u sjajnoj utakmici s pet pogodaka Kneževi svladali Apotekare u Leverkusenu. Gosti su poveli, domaćini preokrenuli, a onda je Monaco dvama pogocima stigao do 3:2 pobjede. Danas bismo mogli gledati još jednu zanimljivu utakmicu s puno pogodaka.

Neugodan zadatak imat će Roma koja je u Salzburgu izgubila od Red Bulla s 0:1 (Luka Sučić igrao je do 82. minute) te Rennes Lovre Majera koji je u prvom dvoboju s 1:2 izgubio od Šahtara kojeg vodi Igor Jovićević. Majer je u toj utakmici u igru ušao u 77. minuti, da bi u prošlom prvenstvenom kolu zaigrao od prve minute i asistirao za prvi pogodak svoje momčadi u 2:0 pobjedi nad Clermontom.

Za kraj, ostavili smo 'najsigurniji' par. Ivan Rakitić s kapetanskom trakom predvodi 'specijalista za Europsku ligu', momčad Seville koja je na svojem Sanchez Pizjuanu svladala PSV s 3:0. Nizozemci su dobra momčad, no pitanje je mogu li nadoknaditi ovakav zaostatak protiv momčadi koja je šest puta otišla do kraja ovog natjecanja, ili njegovog prethodnika Europske lige... (N.R.)



Tagovi

Europska ligaManchester UnitedBarcelonaJuventus

Ostale Vijesti